Hlavní obsah

Ani v jednom ze čtvrtfinálových zápasů Poháru ČMFS gól nepadl

PRAHA/TEPLICE

Dva zápasy čtvrtfinále Poháru ČMFS nabídl čtvrteční program. Ani v jednom z nich však nepadla branka. Liberec remizoval v Teplicích, bezbrankový stav se zrodil také na pražské Letné, kde Sparta remizovala s Plzní. Odvetné zápasy jsou na programu za dva týdny.

Článek

Severočeské derby v Teplicích skončilo bez branek, když střídající domácí záložník Doležal neproměnil ve třetí minutě nastavení penaltu nařízenou za faul Vulina na pronikajícího Heska. Teplický hráč poslal svou střelu ze značky pokutového kopu vedle Hauzrovy branky.

V prvním poločase měl u domácích tři šance Mareš, který pokaždé přestřelil. U hostí nejvíc zlobil Kerič, jehož pokusy Grigar vyrazil. Po přestávce dvakrát hlavičkou zahrozil teplický Rosa.

„Při absenci tří zraněných hráčů z ligového duelu ve Zlíně jsme museli v sestavě trochu improvizovat. To mělo vliv na souhru, chybělo nám i více pohybu a lepší kombinace. Druhou půli jsme už odehráli lépe, až na tu zahozenou penaltu. Výsledek před odvetou není přesto beznadějný,“ hodnotil teplický trenér Jiří Plíšek.

Jeho liberecký protějšek Ladislav Škorpil konstatoval: „S určitými pasážemi hry můžeme být spokojeni. Těší mě, že jsme venku neinkasovali ani z pokutového kopu. Ale v některých úsecích jsme zbytečně odevzdávali míč a byli jsme málo důrazní. Výsledek nám zachovává reálnou šanci na postup, pro který ale potřebujeme doma vyhrát nebo při opakování bezbrankové remízy být úspěšní při penaltovém rozstřelu.“

Začátek plzeňské trilogie Spartu před derby nenažhavil

Hotový trojboj čeká fotbalisty Sparty a Plzně. Ve čtvrtek rozehráli na Letné čtvrtfinále poháru, v přespříštím ligovém kole se tu utkají znovu a hned poté přijde na řadu pohárová odveta ve Štruncových sadech.

Pokud brali Letenští pohár jako kamufláž před pondělním derby na Slavii, povedla se jim dokonale. Snad kromě dalekonosné střely Bergra, kterou Daněk vytěsnil na roh, totiž nepředvedli vůbec nic. Plzeň si vypracovala víc šancí, vytáhlý obránce Hájovský dokonce ve druhém poločase trefil břevno. Vzhledem k odvetě na domácím hřišti však byla Viktoria s bezbrankovou plichtou spokojená.

"Klasický pohárový zápas, oba soupeři hráli ze zabezpečené obrany a nikdo nechtěl jít do rizika. S Plzní hrajeme ještě dvakrát, zatím je to nerozhodně. Bergra jsme střídali z taktických důvodů, po přestávce jsme přešli na rozestavení se dvěma útočníky," konstatoval sparťanský trenér Jozef Chovanec.

"Ligový duel by tady vypadal jinak, teď bylo znát, že se hraje na dva zápasy. Z vlastní zkušenosti vím, že remíza 0:0 je pro nás ošidná. V odvetě bude totiž na nás, abychom doma neinkasovali. Po bezbrankovém výsledku podle mě může postoupit kdokoliv," myslí si jeho plzeňský protějšek Pavel Vrba.

Nový, dvouzápasový model čtvrtfinále se tedy zatím moc neosvědčil. Ve čtyřech úvodních zápasech padl všeho všudy jediný gól z penalty...

První čtvrtfinálové utkání Poháru ČMFS:
FK Teplice - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Franěk - Košec, Štěrba. ŽK: Matula, Mareš, Hesek (všichni Teplice). Diváci: 1630.
Teplice: Grigar - Merzič, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Matula, Vachoušek (82. Doležal), Vaščák (66. Verbíř) - Mahmutovič, Mareš (73. Hesek). Trenér: Plíšek.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Vulin - Dočkal (90.+3 Papoušek), Gecov, Frejlach (83. Dort), Liška - Kerič, Nezmar (81. Smetana). Trenér: Škorpil.
Sparta Praha - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Jech - T. Kovařík, Urban. ŽK: Wilfried, Huber, Pamič - Hájovský, Horváth. Diváci: 1393.
Sparta: Blažek - Kušnír, Huber, Řepka, Pamič - Kladrubský (71. Vacek) - Kulič, Kucka, Berger (46. Wilfried), Matušovič (62. Zeman) - Holenda.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Hájovský, Halama, Lecjaks - Petržela (87. Tatanašvili), Kolář, Horváth, Jiráček - Varadi (71. Mlika), Krbeček (82. Rada).

Reklama

Související témata: