Hlavní obsah

Atraktivní los pro osmifinále! Baník přivítá Spartu, kam se vydá Slavia?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kluby byly zařazeny do jednoho koše, bez nasazení. Los si tedy zašpásoval. Hned v osmifinále fotbalového MOL Cupu dojde k bitvě tradičních rivalů, ostravský Baník přivítá pražskou Spartu. Daleká cesta čeká i další pražský celek. Slavia musí jet do Slezska, představí se v Karviné. Úředně stanoveným hracím termínem osmifinále je 19. listopad.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík ze Sparty Praha a Ladislav Almási z Baníku Ostrava.

Článek

Ligový podzim skončí s ohledem na světový šampionát v Kataru v neděli 13. listopadu utkáním Zlína se Slavií.

Další víkend je však ještě na programu osmifinále domácího poháru. „Atraktivní jsou pro mě všechny zápasy, v nichž na sebe narazí ligové týmy. Šlágrem však přece jen bude duel Baníku se Spartou. Diváci se už v osmifinále mají na co těšit," hodnotí pro ČT sport internacionál Jan Koller, patron letošního MOL Cupu.

„Překvapuje mě, že se Baníku zatím na podzim nedaří, odnesl to trenér Pavel Vrba. Myslím, že po nástupu Pavla Hapala půjde nahoru. Spartu bude chtít nejen potrápit, ale také vyřadit a jít dál," varuje Koller svůj bývalý klub.

Hapal za Vrbu? Asi je to logický krok. Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Sparta je v poslední době nejčastějším pohárovým soupeřem Baníku – oba kluby se v minulých pěti letech utkaly už třikrát, vždy na Letné. Baník tam na podzim 2017 dokázal po penaltách vyhrát 3:2, pak ale na jaře 2020 podlehl 0:5 a loni na jaře 0:1.

"Atraktivní soupeř, budeme hrát doma. Myslím, že to bude vynikající rozlučka s podzimní sezonu. Doufám, že přijde hodně lidí a pomohou nám k postupu. V poháru bychom se chtěli dostat co nejdále," komentuje los Luděk Mikloško, sportovní ředitel Baníku.

Úředním termínem je sobota 19. listopadu, kluby o něm však ještě budou jednat. Vzhledem k tomu, že se jedná i o reprezentační termín, hrozí na obou stranách absence několika hráčů. "Od toho pohár na druhou stranu je, aby dostali šanci i další," dodává Mikloško.

Mistrovská Plzeň už vypadla, její přemožitel Hlučín zamíří na hřiště Bohemians Praha 1905. Slavia nastoupí v druholigové Karviné, obhájce trofeje Slovácko přivítá Mladou Boleslav.

Los osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Baník Ostrava - Sparta Praha
Bohemians Praha 1905 - Hlučín
MFK Karviná - Slavia Praha
Slovan Liberec - Sigma Olomouc
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav
FK Teplice - Zbrojovka Brno
Trinity Zlín - Vyškov
Dynamo České Budějovice - Hradec Králové
Oficiální hrací termín sobota 19. listopadu

Reklama