Hlavní obsah

Baníku plný dům nepomohl, postup slaví Sparta. V takové atmosféře chcete hrát, těšilo Priskeho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňský finalista MOL Cupu pražská Sparta zvládla bouřlivý zápas v Ostravě, před více jak čtrnácti tisíci fanoušky zvítězila 3:2 a postoupila do čtvrtfinále domácího poháru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske.

Článek

Sparta šla do vedení z pokutového kopu Haraslínem, do poločasu ale srovnal střelou zpoza vápna Kaloč. Po přestávce Baník z tlaku nevytěžil nic, z gólů se naopak radovali hosté. Nejprve je blíž k postupu posunula vlastní branka Frydrycha, dvoubrankový náskok pak Pražané získali po brejku a zakončení Čvančary. Snížení Kuzmanoviče v nastavení už utkání jen zdramatizovalo.

„Byl to těžký a skvělý zápas. Poslední utkání roku před takto skvělou atmosférou prostě chcete hrát. Týmy bojovaly, bylo cítit, že dál chtějí jí oba. Jsem šťastný, že jsme postoupili my, protože poháru přikládáme velkou váhu. Je to nejkratší cesta k trofeji a do Evropy," radoval se trenér postoupivší Sparty Brian Priske.

„Těším se, že jsme ve čtvrtfinále a pokusíme se tuto soutěž vyhrát. Tohle je dobrý krok ale hodně práce je před námi. Hráče musím pochválit, to vítězství jsme si zasloužili. Jen si myslím, že jsme měli vstřelit více branek," říkal Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka a přiblížející Srdjan Plavšič

Zatímco domácí Baník nastoupil v totožné sestavě, která v posledním kole ligového podzimu porazila doma Bohemians (4:1), Priske nechal na střídačce Jankta, Höjera i oba tradiční útočníky Kuchtu a Čvančaru. Na hrotu dostal šanci Bulhar Minčev.

„Oba měli drobná zranění, Kuchta do včerejška netrénoval. Minčev ale v tréninku ukázal, že by měl dostat šanci, stejně jako Daněk, nebo Haraslín. Tím, že Kuchta s Čvančarou nenastoupili od začátku, zvýšili sílu naší lavičky," popisoval Priske.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Jan Laštůvka z Ostravy.

Oba nebezpeční útočníci se na hřiště dostali po přestávce. Čvančara střídal zraněného Minčeva už v poločase, Kuchta šel do hry v 68. minutě a nahrávkou se podepsal pod třetí a vítěznou branku Sparty, kterou vstřelil právě Čvančara.

„Po nerozhodném výsledku v poločase jsme druhou půli nezačali úplně dobře a z toho jsem byl zklamaný. Bylo důležité, že jsme přežili nápor Baníku a tady musím vyzvednout odolnost a mentalitu, kterou hráči v posledních zápasech ukazují. Sice jsme se dostali pod tlak, ale zase jsme našli půdu pod nohama a vítězství podpořili třetím gólem," popisoval dánský trenér.

Baník sice v nastavení dokázal dvougólový náskok Sparty Kuzmanovičem snížit, první domácí porážku pod Pavlem Hapalem už ale hráči odvrátit nedokázali. „Jsem zklamaný, protože jsme odehráli dobrý zápas v nádherné kulise, kterou naši fanoušci připravili. I vůči nim je mi moc líto že naše cesta pohárem skončila. Za výkon jsme si postup zasloužili," řekl Hapal.

Reklama