Hlavní obsah

Barošova ruka? Je vidět úplně jasně, vyrovnávají se Liberečtí těžko s volejbalovým zásahem

Liberec

Chystají se na nedělní jubilejní 50. podještědské derby s Jabloncem, zároveň však Liberečtí jen obtížně vstřebávají středeční vyřazení z domácího poháru s Ostravou. Především pak gól Milana Baroše, který podle všeho dopravil míč do branky pomocí horní končetiny ve stylu boží ruky Diega Maradony a vyrovnal na 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku Ostrava.

Článek

„Koukali jsme na záznam a myslím, že to všichni viděli. Klidně vám ukážu video a je to tam vidět úplně jasně,“ říká levý obránce Matěj Hybš s důrazem na slovo úplně.

Rozhodčí Pavel Královec každopádně branku uznal, systém VAR ve čtvrtfinále MOL Cupu k dispozici nebyl.

„Ale už je to jedno... Byl to však zápas, ve kterém jste buď vypadl, nebo postoupil. Kdyby šlo o ligové utkání a stálo vás to v uvozovkách jen tři body, tak se do dá lépe skousnout. Nicméně z poháru jsme venku, takže se to kouše těžko,“ přiznává Hybš velkou frustraci.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

U míče zleva Radim Breite z Liberce a Nemanja Kuzmanovič z Ostravy během čtvrtfinále MOL Cupu.

Jak na kontroverzní moment reagoval na hřišti Milan Baroš, který za Liberec v sezoně 2016–2017 hrál? „Jen vím, že se ho ptali, jestli ruka byla nebo nebyla, a říkal, že ne... Neřeším to. Není to podstatný. Prostě jsme prohráli, vypadli z poháru a musíme se soustředit na ligu,“ odpovídá Barošův exspoluhráč a současný kapitán modrobílých Radim Breite.

„Na hřišti něco proběhlo, ale ruku na srdce, kdo by se v tuhle chvíli přiznal? Ve chvíli, kdy jsou ve špatný situaci a šlo jim o krk... Bary nám tam pak vracel balon tak, že ho kopnul do autu, a bral si míče od podavačů a zakopával je na tribunu, aby mi nepodali při autu balon. To je Bary...,“ konstatoval Hybš.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ostravský Ondřej Šašinka (uprostřed) se raduje ze svého vítězného gólu ve čtvrtfinále MOL Cupu. Vlevo Daniel Holzer a vpravo Adam Jánoš.

Už na hřišti moment vyvolal velké vášně. Útočník Slovanu Libor Kozák dokonce Milana Baroše po brance nechtěl pustit na vlastní polovinu.

„Vypadli jsme z poháru, kde jsme dávali šanci tomu, že dojdeme co nejdál. To se bohužel nepovedlo. Musíme jít dál, čeká nás v neděli důležitý zápas, do konce základní části zbývají poslední čtyři zápasy a musíme sbírat každý bod,“ uzavírá Breite.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.