Hlavní obsah

Bylo by fajn porazit Slavii doma, přeje si jediný sparťan, který může obhájit pohár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhájce trofeje je ze hry, Slovácko vypadlo již ve čtvrtfinále. Jeden fotbalista však přesto trofej pro vítěze MOL Cupu obhájit může. Loni byl ještě hráčem týmu z Uherského Hradiště, který na domácím hřišti ve finále zdolal Spartu. V létě přestoupil právě do ní a došel s ní až do rozhodující bitvy. „Užívám si, že jsme postoupili. Chceme vyhrát titul i ligu, jeden cíl se z polovičky vydařil,“ culí se záložník Lukáš Sadílek po výhře nad Českými Budějovicemi (2:0) v semifinále.

V zápase byly i chvíle, kdy bych se sám vystřídal, ale pak jsem se chytil a teď jsem šťastný, říká Lukáš SadílekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Svůj díl splnili, do finále postoupili. V něm je každopádně čeká derby. Otázkou je, jestli proti Slavii, nebo s Bohemians.

„Bylo by fajn porazit Slavii doma," má Lukáš Sadílek jasno.

Nedávno byl poprvé povolán do reprezentačního áčka. Proti Jihočechům nahrál na první gól Minčevovi, o druhý se postaral sám. V 77. minutě se po Haraslínově centru netradičně prosadil hlavou.

„Nějaký pátek už to bude, co jsem se trefil hlavou... V lize už ale pár takových gólů mám, nejsou u mě zase až tak neobvyklé. Jsem hlavně rád, že jsem napravil tutovku z první půle, kdy jsem branku trestuhodně překopl. Asi nastal střet myšlenek, už mi přišlo, že je to jasný gól," omlouvá se za hrubku, která nechala soupeře v naději.

„V zápase byly i chvíle, kdy bych se sám vystřídal, ale pak jsem se chytil a teď jsem šťastný," líčí Sadílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sadílek ze Sparty Praha oslavuje gól.

Letenští nakonec roli favorita splnili. Finále domácího poháru si zahrají podruhé za sebou a potřetí za poslední čtyři sezony.

„Budějovice měly dobře propracovanou hru. První gól nám pomohl, ale byla škoda, že druhý právě přišel až tak pozdě. Mohli jsme se uklidnit dřív. Důležité je, že jsme semifinále zvládli a jsme ve finále," hodnotí Sadílek.

Reklama

Související témata: