Hlavní obsah

Sparta - Č. Budějovice 2:0Letenští jsou znovu ve finále poháru, řádil Haraslín

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty porazili v semifinále domácího poháru České Budějovice 2:0 a podruhé za sebou a potřetí za poslední čtyři sezony postoupili do finále. V něm v květnu vyzvou Slavii, nebo Bohemians 1905, jejichž souboj je na programu od 20:15.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

ráči Sparty se radují z první branky.Zleva Lukáš Haraslín ze Sparty, autor golu Martin Minčev ze Sparty, Kaan Kairinen ze Sparty a Asger Sörensen ze Sparty.

Článek

Spartu, která je v nejvyšší soutěži druhá pouze o skóre za Slavií, poslal do vedení v 37. minutě bulharský útočník Martin Minčev. Pojistku přidal po změně stran Lukáš Sadílek. V závěrečném nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen kapitán Dynama Martin Králik.

Svěřenci trenéra Briana Priskeho od říjnového ligového debaklu 0:4 na Slavii neprohráli patnáctý soutěžní zápas po sobě a podesáté za sebou zvítězili. V březnovém čtvrtfinále domácího poháru v Liberci uspěli na penalty. Ještě předtím v soutěži vyřadili třetiligové Domažlice a Ostravu.

Pražané jsou v poháru se sedmi triumfy v samostatné historii nejúspěšnějším celkem, naposledy zvítězili před třemi lety. Loni v květnu podlehli ve finále Slovácku 1:3.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Haraslín padá po zákroku jednoho z českobudějovických hráčů

Dánský trenér Sparty Priske udělal oproti nedělnímu ligovému utkání s Brnem (3:1) poněkud nečekaně pouze dvě změny v sestavě. Místo Ladislava Krejčího mladšího nastoupil Panák, jenž od českého reprezentanta převzal kapitánskou pásku, a Čvančaru nahradil v útoku Minčev. Už v páté minutě Jankto vystřídal zraněného Mejdra.

První šanci si v 25. minutě připsali hosté, Potočný ale Kováře nepřekonal. Na druhé straně po půl hodině hry Haraslínovu ránu zastavila tyč.

V 37. minutě se Letenští prosadili. Kuchta vybojoval míč v souboji s Broukalem, posunul ho Sadílkovi a domácí záložník našel Minčeva, který zakončil na vzdálenější tyč. Chvíli nato autor úvodní branky předložil ve vápně míč nabíhajícímu Sadílkovi, jenže ten značně přestřelil.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Patrik Hellebrand z Českých Budějovic a Jaroslav Zelený ze Sparty.

Aktivní Haraslín v 63. minutě z přímého kopu napálil břevno. Slovenský reprezentant krátce po sobě neprostřelil gólmana Janáčka ani při dalších dvou střelách. V 76. minutě ale centrem našel Sadílka, jenž hlavou na zadní tyč dodal Spartě klid. Vzápětí střídající Mabil nahrál před branku Kuchtovi, jenže ten ve skluzu na Janáčka nevyzrál.

Českobudějovičtí si od rozdělení federace zahráli třetí semifinále a první od sezony 2006/07, dál se dosud nedostali.

Semifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 37. Minčev, 76. Sadílek. Rozhodčí: Hocek - Kubr, Šimáček - Machálek (video). ŽK: Panák - Králik, Potočný, Sladký. ČK: 90.+2 Králik. Diváci: 11.562.
Sparta: Kovář - Vitík, Panák, Sörensen - Mejdr (5. Jankto, 78. Mabil), Sadílek (78. Laci), Kairinen, Zelený - Minčev (60. Čvančara), Kuchta, Haraslín (78. Höjer). Trenér: Priske.
Č. Budějovice: Janáček - Sladký, Králik, Čoudek, Broukal (46. Bastl) - Hellebrand, Hora, Čermák (73. Škoda), Potočný (90.+1 Sluka) - Zajíc (81. Hais), Čavoš (81. Penner). Trenér: Nikl.

Reklama