Hlavní obsah

Chce Sparta vůbec do Evropy...? Nejhorší poločas, co jsem tady, hřímá Ital po dalším krachu

Praha

Kolikrát už si fanoušci fotbalové Sparty během podzimu mysleli, že hůř být nemůže... Jenže pokaždé bylo. Páté místo v lize, vysněný titul v nenávratnu. Tak aspoň úspěch v poháru? Kdepak, Letenští končí již v osmifinále po senzační domácí porážce s ostravským Baníkem, byť až v penaltovém rozstřelu. „Pro psychiku docela rána, vypadnout po 120 minutách,“ netají záložník Josef Šural.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený trenér Sparty Andrea Stramaccioni během utkání osmifinále MOL Cupu proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Role byly jasné dané. Ještě nedávno patřili k adeptům na mistrovský titul, a tak přes ligového nováčka, který je v tabulce třetí od konce, měli v poháru vyřadit. Jenže opak je pravdou. Fotbalisté Sparty znovu propadli a s Baníkem na penalty po remíze 2:2 vypadli.

„Nejvíc mě zajímá, jak je možné, že za tři dny poté, co Sparta po letech vyhrála v Jablonci, předvedou někteří hráči takový výkon... Čtyřem, pěti zápas vůbec nevyšel, zahráli zcela pod své možnosti," kaboní se trenér Andrea Stramaccioni.

„První poločas byl velmi negativní. Nejhorší půle, co jsem tady. Jako tým jsme neudělali nic, co dělat máme. Jako trenérovi se mi poprvé stalo, že jsem chtěl ještě do přestávky hned dvakrát střídat, abych dal mužstvu potřebný impuls. A to jsem zdůrazňoval, jak důležitá soutěž pro nás pohár je," láteří italský kouč.

Vítěz MOL Cupu bude mít zaručen přímý postup do Evropské ligy. Sparta lákavou šanci hned v osmifinále zahodila.

„Po porážce s Plzní jsem říkal, že klíčový pro nás zůstává pohár a kvalifikovat se do Ligy mistrů. Je fakt, že jsme ztratili jeden velký cíl. Ale za druhým místem v lize jsme čtyři body a nikdy se nesmíte vzdávat," říká Stramaccioni po dalším maléru jeho letenské éry.

Posun nahoru? Spíš na cestě dolů...

„Cítím obrovské zklamání. Podle sestavy bylo vidět, že jsme pohár v žádném případě nechtěli podcenit," běduje reprezentant Josef Šural.

Autor hattricku z Jablonce se tentokrát blýskl gólovými nůžkami, ale ani on vyřazení neodvrátil.

„Nesmíme utíkat z boje. Poslední dva zápasy jsme herně vyloženě nepropadli, ale výsledkově zvládli pouze duel v Jablonci. Chtěli jsme se posunout zase o něco výš, ale vyřazení v poháru s Baníkem je spíš cesta dolů," štve Šurala.

„Nejsme v psychicky jednoduché situaci, ale musíme bojovat. Teď se budeme soustředit pouze na ligu, chceme co nejvíce smazat manko vedoucích týmů a dotáhnout se na ně," přeje si Šural.

Reklama