Hlavní obsah

Derby v semifinále bude, ale vršovické. Sparta proti Jihočechům

Aktualizováno

Pražská S na sebe znovu nenarazí, fanoušci se však mohou těšit aspoň na vršovické derby. Los rozhodl o programu semifinále fotbalového MOL Cupu. Utkají se dvojice Sparta - České Budějovice a Slavia - Bohemians 1905. Oficiálním hracím dnem je středa 5. dubna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Tomáš Klíma komunikuje s VAR během derby Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha.

Článek

Do semifinále se probojovaly hned tři pražské celky - Bohemians, Sparta a Slavia. Doplnilo je Dynamo.

Jako první při losu přišla na řadu Sparta. "Teď jsem nervóznější, než když jsem kopal penaltu," usmíval se ambasador soutěže Jan Koller těsně předtím, než z osudí vylosoval míček, který přisoudil Spartě za soupeře České Budějovice. Druhou dvojici tak tvoří Slavia a Bohemians, výhodu domácího prostředí bude mít tým z Edenu.

"Obě pražská S budou určitě spokojena, že budou hrát doma a navíc nenastoupí proti sobě. Určitě bych ale Bohemku ani Budějovice nepodcenil a moc se na oba zápasy těším," komentuje los Koller.

"Jsme spokojeni, že hrajeme doma. Určitě to ale nebude nic lehkého, Bohemians jsou na pátém místě v tabulce a v poháru dokázali na Slovácku vyřadit obhájce trofeje. Chceme udělat radost fanouškům a postoupit," avizuje Přemysl Kovář, manažer slávistického A-týmu.

Tomáš Sivok se postaví proti svému mateřskému klubu. "Přál bych i Českým Budějovicím, aby pohár získaly, ale ať radši ještě pár let počkají... Chceme pohár získat," ujišťuje manažer A-týmu Sparty, která se i v lize vrátila do bitvy o titul.

Reklama

Související témata: