Hlavní obsah

Slovácko - Bohemians 1:2Obhájce trofeje Slovácko v poháru končí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Čermák 0 : 1
41. Hůlka 0 : 2
92. Hofmann 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka triumf v domácím poháru neobhájí. Ve čtvrtfinále MOL Cupu na svém hřišti podlehli 1:2 Bohemians 1905 po brankách Aleše Čermáka a Lukáše Hůlky z prvního poločasu. Za tým z Uherského Hradiště snížil až v nastavení Stanislav Hofmann. Pražané se mezi čtyři nejlepší celky poháru dostali po čtyřech letech a podruhé v samostatné historii.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Aleš Čermák z Bohemians se raduje z gólu. Vpravo je brankář Filip Nguyen ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

"Klokani" tak navázali na podzimní pohárové výhry nad Ústím nad Labem, Třincem a Hlučínem, který předtím nečekaně vyřadil mistrovskou Plzeň. Tým z Uherského Hradiště, jemuž potřetí a naposledy chyběl na lavičce potrestaný trenér Martin Svědík, přešel v předchozích kolech přes Varnsdorf a Mladou Boleslav.

Oba týmy nastoupily bez některých opor, domácím chyběl Mihálik, pouze na lavičce začal kapitán Kadlec, v dresu Bohemians zase absentoval zraněný Puškáč.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Stanislav Hofmann ze Slovácka hlavičkuje.

Nejlepšího ligového střelce Pražanů ale zastoupil ve 23. minutě Čermák. Centr Köstla z pravé strany brankář Nguyen jen vyrazil a záložník Bohemians jej pohotově poslal do sítě.

Slovácko neplnilo roli favorita, mělo sice mírnou územní převahu, ale za celý poločas si nevytvořilo větší šanci. Naopak ve 41. minutě pykalo podruhé. Na rohový kop si nejvýš vyskočil Hůlka a zvýšil na rozdíl dvou gólů.

Stoper Bohemians mohl krátce po přestávce přidat třetí zásah. V dalším průběhu vsadilo Slovácko vše na útočnou kartu, první šanci na korekci stavu měl po hodině hry Kohút, ale ve slibné pozici trefil jen brankáře Jedličku, o pár minut později neuspěl ani střídající Vecheta.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lukáš Hůlka z Bohemians a Daniel Köstl z Bohemians se radují z gólu.

Tlak domácích s přibývajícími minutami sílil. Další šanci měl Hofmann, osm minut před koncem mohl vykřesat jiskřičku naděje Reinberk, ale zblízka minul. "Klokani" tak postup uhájili, i když v nastavení snížil po rohu Hofmann. Bohemians v Uherském Hradišti vyhráli podruhé za sebou, na podzim v lize tam zvítězili 4:2.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
Branky: 90.+2. Hofmann - 23. Čermák, 41. Hůlka. Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Šimáček - Adámková (video). ŽK: Šašinka, Břečka, Reinberk - Jánoš, Jedlička. Diváci: 4165.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Břečka (64. M. Kadlec), Kalabiška (46. Vecheta) - Havlík, Daníček - Petržela (64. Kim sung-pin), Kohút (83. Sinjavskij), Doski - Šašinka (73. Brandner). Trenér: Mucha.
Bohemians 1905: Jedlička - A. Kadlec, Hůlka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Beran (66. Matoušek), Čermák (40. Jánoš), Kovařík (85. Dostál) - Drchal (85. Mužík), Prekop (66. Nový). Trenér: Veselý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články