Hlavní obsah

Dočkalova poslední mise, rozhovor s rozlícenými fanoušky za štěkotu psů

Jak odcházejí letenské legendy? Rozhodně jinak než Bořek Dočkal v Uherském Hradišti. Předem ohlásil, že po finále MOL Cupu ukončí kariéru. Sparta mu ovšem trofej na rozloučenou neposkytla. Kapitán nastoupil na hřiště až v 67. minutě za stavu 3:1 pro Slovácko, kdy už hosté neměli morálku na obrat.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Finále MOL Cupu se dohrávalo pod dohledem psovodů...

Článek
Fotogalerie

Sestavu netrefili ideálně. „Základní jedenáctkou jsme chtěli navázat na derby na Slavii, které se nám povedlo výsledkově i herně. Nasadili jsme mladé dravé rychlé kluky, aby nám zrychlili hru. Paradoxně se nám to nepovedlo, ani produktivita nebyla," uznává trenér Michal Horňák, že Spartě na hřišti proti sehranému Slovácku chybělo více zkušeností.

Místo oslav se tak Dočkal ujal nevděčné role. Jakmile převzal pohár a medaili pro poraženého finalistu, vydal se statečně vstříc rozlíceným fanouškům ze sparťanského kotle, kteří sestoupili nadávat hráčům hned za bariéru za brankou. Vedle kapitána k nim přišel i Krejčí mladší a Čvančara, který se pak po nepříjemné debatě rozbrečel a spoluhráči ho museli utěšovat. „Co se řekne v kabině, má v ní zůstat. Myslím, že stejně tak i to, co padlo na trávníku," nechce debatu s příznivci blíže popsat Ladislav Krejčí.

Finále se dohrávalo v podivném prostředí. Již v 72. minutě kolem celého hřiště napochodovali policisté, někteří se psy. Dohrávalo se jako na cvičáku za jejich štěkotu...

„Hlavně jsme nevěděli, co se děje, informace se k nám nedostaly. Předpokládám, že policisté je měli a věděli, co se děje. Nemyslím si, že by to ovlivnilo náš výkon," líčí Horňák.

„Něco takového jsem nikdy nezažil. Ale úplně to nevnímáte, když hrajete. Všimnete si toho, ale jen na moment," souhlasí s ním Krejčí.

Finále mělo Spartě zachránit sezonu, skončilo však dalším propadákem. „Náš výkon ukázal, že od jara nedokážeme potvrzovat více zápasů po sobě dobré výkony," netají Krejčí.

Reklama