Hlavní obsah

Dokud já budu žít, video pro mě není! A vy mě nebudete trénovat, soptil Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapivý postup do finále poháru měli blízko, nakonec na něj nedosáhli. Trenér fotbalistů Jablonce se hned po utkání na Spartě do televizní kamery pěkně rozpálil. „Jestli jste viděl, pane, před vyrovnávacím gólem Sparty v dlouhém nastavení nebyl roh, měli jsme kopat od vlastní branky,“ soptil Petr Rada a při další otázce se na redaktora ČT sport obořil: „Vy mě tady budete trénovat ještě...“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada a jeho svěřenci před prodloužením na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Cestou na tiskovou konferenci vychladl. Už byl klidný, i když smutný. Přítelem videa se nicméně rozhodně nikdy nestane. „Časté konzultace s VAR...? Netlačte mě do toho, už i hokej se hraje kratší dobu. Šťourat se v uchu, jestli mi nezalehl bubínek, nastavit 11 minut - to může rozhodnout během minuty přece! Nechci tvrdit, že zápas rozhodl sudí Klíma. Dokud já ale budu žít, video pro mě není," zopakoval Petr Rada svůj tradiční postoj.

V jednu chvíli studovali monitor hlavní Klíma i asistent Caletka. „Ještě jsem neviděl pomezního u videa, asi mu byla zima, tak se šel proběhnout. Divím se, že nepřiběhl ještě třetí do mariáše... Ať to písknou na hřišti. Dneska jsou alibisti. Tudy cesta nevede, fotbal je jen jeden. Děti zatím umrznou, rodiče je na takový fotbal nepustí," hartusil Rada.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada během semifinále MOL Cupu na Spartě.

Rozhodčí jsou podle něj používáním VAR k alibismu přímo vedeni.

„Když je desetimetrový ofsajd, pomezní hned nezvednou praporek a akce se má dohrávat, jenže hráči se zatím můžou zranit... Já metodiku rozhodčích nechápu, pravidla neznám. Ale oni sami nevědí - to je na tom nejhorší, jinak to není možné. Když vidí penaltu, má ji na hřišti písknout, když vidí ofsajd, má ho odmávat," je bývalý kouč národního týmu přesvědčený.

„Ani se nemůžete pořádně radovat z gólů, protože musíte čekat, jestli ho video potvrdí. Ale jsou horší věci, je válka. Já to nestopuju, čas nehlídám," poukazuje Rada na 11 minut dlouhé nastavení, v němž Sparta vyrovnala na 3:3 a dovedla semifinále do prodloužení, v němž přece jen rozhodla.

Reklama

Související témata: