Hlavní obsah

Finále si moc cením. Podařilo se nám vstát z hrobu, lebedil si Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ta rána byla možná slyšet až v jeho rodném Přerově, jak trenérovi Sparty Pavlu Vrbovi spadl pořádný balvan ze srdce. Jeho tým dokázal v nastaveném čase středečního semifinále MOL Cupu s Jabloncem odvrátil gólem Čvančary na 3:3 vyřazení, následně v prodloužení ho gól Hložka poslal do finále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Ladislav Krejčí starší a Martin Minčev (vpředu) oslavují druhý gól během utkání se Zlínem.

Článek

Dvakrát jste dokázali skóre otočit. Věříte, že to bude pro tým vzhledem k nepovedenému úvodu jara pozitivní impuls?

První věc je, že jsme si zápas zkomplikovali sami. Nedůsledností při standardkách. Dokonce i při té naší, kdy jsme inkasovali po brejku. Hodně mě mrzí, že jsme za čtyři minuty náš obrat zdevalvovali. Pokud se nám ale podařilo vylézt z hrobu, znamená to pro nás obrovské povzbuzení. Domácí pohár je pro nás hodně důležitý.

O to důležitější, že při vyřazení ruských klubů z pohárové Evropy vítěze MOL Cupu možná čeká kvalifikace Evropské ligy a nikoli Konferenční ligy?

Zatím je všechno v teoretické rovině. Ale je možné, že vítěz MOL Cupu bude mít jednodušší cestu do základní skupiny. Uvidíme, jak všechno dopadne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Pavel Vrba během utkání s Jabloncem.

Co říkáte neobvyklým jedenácti nastaveným minutám?

Délka nastavení byla ovlivněna častými konzultacemi hlavního sudího s videorozhodčím. Řešila se spousta situací. Bylo mi řečeno, že jen VAR trval celkem sedm minut. Plus střídání, za které se běžně přidávají čtyři minuty. Takže jedenáct je akorát.

Jak jste vnímal situaci po gólu Jablonce na 2:2? Sudí ho nejprve uznal, vzápětí do hry vstoupil VAR, arbitr zase gól posvětil, aby se za pár vteřin běžel podívat s asistentem na obrazovku...

Řešilo se možné ofsajdové postavení jabloneckého hráče. Podle mě šlo o hraniční situaci. Jsem zvědavý, co k tomu řekne komise rozhodčích.

Koho si přejete pro finále? Hradec Králově nebo spíš Slovácko?

Bude se hrát na každý pád na soupeřově hřišti, což mě překvapilo. Nevím, kdo tohle vymyslel. Tím je také úplně jedno, jestli narazíme na Hradec nebo na Slovácko. Každopádně, Sparta chce vyhrávat všechno. Poháry, tituly. Uvidíme, jestli se nám jedno z toho podaří.

V lize však ztrácíte, nyní vás čeká derby na Slavii. Prodloužení s Jabloncem vám asi radost neudělalo...

Derby je pro nás strašně důležité. Ale je rozdíl, pokud mezi zápasy máte pouze dva volné dny nebo tři dny, jako nyní. Samozřejmě, byl bych raději, kdybych mohl proti Jablonci pošetřit některé hráče, ale vzhledem k vývoji utkání to nešlo. K derby mám ještě jednu věc. Někde jsem si přečetl, že se Slavie bojíme. Chci říct, že ji momentálně obrovsky respektuju. Je hodně úspěšná, což prokazuje i v Evropě. Ale nejedeme rozhodně do Edenu, že bychom něco vzdali.

Duel v Edenu bude rozhodovat polský arbitr. Co tomu říkáte?

Je obvyklé, že velké zápasy v české lize pískají čas od času mezinárodní rozhodčí. Nejde o nic zvláštního. Zažil jsem to s Plzní, kdy jsme hráli proti Spartě. Tenkrát pískal španělský sudí. Nemám s tím žádný problém.

Reklama