Hlavní obsah

Č. Budějovice - Olomouc 1:1, 4:5 na penaltyDrama rozhodly pokutové kopy. Do čtvrtfinále poháru míří Hanáci

České Budějovice
Aktualizováno

Fotbalisté Olomouce zvítězili v dohrávce osmifinále domácího poháru v Českých Budějovicích až v penaltovém rozstřelu. Vítězný gól dal v osmé sérii pokutových kopů Radim Breite. V normální hrací době i po prodloužení skončil zápas nerozhodně 1:1 poté, co na vedoucí gól domácího Patrika Brandnera z deváté minuty odpověděl po hodině hry Antonín Růsek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Olomouce se radují z vítězství v penaltovém rozstřelu. 

Článek
Fotogalerie

Olomoučtí se stali předposledním sedmým účastníkem jarního čtvrtfinále. Z osmifinále už zbývá odehrát jen zápas mezi obhájcem pohárového prvenství a ligovým mistrem Slavií a Zlínem, který se v Edenu uskuteční 15. prosince. Už dříve si postup do čtvrtfinále zajistily Bohemians 1905, Sparta, Mladá Boleslav, Hradec Králové, Jablonec a Slovácko.

Jihočeši začali dohrávku osmifinále lépe a v deváté minutě otevřeli skóre. Po přihrávce od Čavoše se střelou k tyči prosadil Brandner. Hosté více drželi míč a po hodině hry se jim povedlo srovnat. Zahradníčkův centr z pravé strany vrátil před branku Daněk a Růsek zblízka poslal míč k levé tyči.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Fortune Bassey z Českých Budějovic, Martin Králik z Českých Budějovic a Florent Poulolo z Olomouce.

Zbytek normální hrací doby ani následné prodloužení branku nepřinesly a poprvé v letošním osmifinále musely o postupujícím rozhodnout až penalty. Střelcům se zpočátku vůbec nedařilo a v úvodních čtyřech sériích se prosadili jen domácí Škoda a hostující González.

Další tři exekutoři na každé straně pokutový kop proměnili, zaváhal až českobudějovický Skovajsa a Breite následně rozhodl. Sigma prošla do čtvrtfinále poháru počtvrté za sebou.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 1:1 po prodl. (1:1, 1:0), na penalty 4:5
Branky: 9. Brandner - 60. Růsek. Penalty proměnili: Škoda, Mršič, Talověrov, Králik - González, Vepřek, Greššák, Uriča, Breite. Neproměnili: Čolič, Hellebrand, Bassey, Skovajsa - Zahradníček, Růsek, Poulolo. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Vodrážka.
Č. Budějovice: Šípoš - Čolič, Talověrov, Králik, Skovajsa - Hora (84. Valenta), Čavoš (110. Hellebrand) - Van Buren (70. Mršič), Mihálik (70. Škoda), Brandner (98. Tolno) - Bassey. Trenér: Horejš.
Olomouc: Stejskal - Poulolo, Hubník, Vepřek - Zahradníček, Breite, Sedlák (100. Greššák), Daněk (69. Matoušek), Zmrzlý (100. González) - Růsek, Zifčák (90. Šíp, 116. Uriča). Trenér: Jílek.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články