Hlavní obsah

Jablonec - Vyškov 0:1Facka pro Severočechy, z poháru je vyřadil druholigový soupeř

Fotbalisté Jablonce ve 3. kole domácího poháru nečekaně prohráli s druholigovým Vyškovem 0:1 a v této sezoně MOL Cupu se stali druhým vyřazeným týmem z nejvyšší soutěže. Hosté rozhodli o překvapivém vítězství v 86. minutě gólem z penalty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Považanec na archivním snímku

Článek

Z prvoligových týmů už ve 2. kole opustily domácí pohár Pardubice po prohře ve Velvarech. Hlavní část zápasů 3. kola MOL Cupu je na programu příští týden, kdy do soutěže vstoupí i elitní české kluby - ligový lídr Plzeň, Slavia, Sparta a obhájce trofeje Slovácko.

Jablonecký trenér Horejš postavil na souboj s třetím týmem druhé ligy silnou sestavu, mezi tyčemi ale stejně jako v předchozím kole dostala šanci gólmanská dvojka Richter. Severočeši od začátku dominovali, ale v koncovce si počínali velmi lehkovážně.

Několik výborných zákroků si připsal devatenáctiletý vyškovský brankář Kinský, domácím pak nepomohlo ani trojité střídání po hodině hry a příchod ofenzivních hráčů Chramosty, Jovoviče a Ikauniekse. Naopak v 85. minutě se hosté dostali do brejku, který zastavil ve vápně Richter jen za cenu faulu, a střídající Vintr z pokutového kopu nezaváhal.

Jablonečtí si nespravili náladu po víkendové ligové porážce s Pardubicemi a po nedávné sérii čtyř soutěžních vítězství nyní dvakrát za sebou prohráli. Devátý celek ligové tabulky v neděli přivítá mistrovskou Plzeň.

3. kolo českého poháru MOL Cupu:
FK Jablonec - Vyškov 0:1 (0:0)
Branka: 86. Vintr z pen.
Sestava Jablonce: Richter - Surzyn, Akpujde, Heidenreich - Cools, Houska, Považanec, Šulc (59. Jovovič), Polidar - Patrák (59. Chramosta), Sejk (59. Ikaunieks). Trenér: Horejš.

Reklama