Hlavní obsah

Fotbalové Rokycany baví internet. Jste fakt boží, oceňuje herec propagaci pohárového zápasu s Libercem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v domácím poháru přidělil los divizním Rokycanům prvoligový Liberec, na Twitter se záhy připojil nový účet FC Rokycany. „Když k nám v MOL Cupu přijede ten ligový Slovan Liberec, tak holt zakládáme Twitter, ať to má nějakou kulturu. Jinak hrajeme divizi,“ představil se. A od té doby sociální síť baví vtipnými hláškami.

Foto: Twitter @fcrokycany

Rokycany baví Twitter.

Článek

Za pár dnů posbíral na dva tisíce sledujících. Mezi jimi třeba i skalního fanouška Liberce Ladislava Hampla.

„Vy jste fakt boží, tohle mě fakt baví," vyťukal herec známý třeba jako Jarmil z legendárního seriálu Okresní přebor, jehož západočeský klub na zápas již pozval a připravil mu místo i s podsedákem a jmenovkou.

„Na 20 minut jsme dnes otevřeli trénink A-týmu pro média a veřejnost. Po uplynutí 20 minut jsme ho ponechali otevřený, protože nikdo nepřišel," stojí v jednom z příspěvků.

Jak v klubu nápad vzniknul? „Účet spravuje jeden z našich mládežnických trenérů, který si však přeje zůstat v anonymitě. Chce pomoci s propagací zápasu s Libercem," vysvětlil sekretář aktuálně šestého celku divize A Václav Moulis.

Autorovi se každopádně reklama daří. Když Liberec ve středu zveřejnil sestavu pro zápas vloženého šestého kola s Olomoucí, Rokycany reagovaly. „Máme oproti Liberci tu nespornou výhodu, že můžeme sledovat jeho zápasy, rozestavení hráčů na hřišti a tak dál. Aby to bylo úplně fér, tak také odkryjeme naše karty." A zveřejnil obrázek s rozestavením Rokycan.

V brance: stavbyvedoucí. V obraně: zásobovač, učitel na VŠ, programátor, učitel na ZŠ. V záloze: rozvoz potravin, administrátor e-shopu, vedoucí reprezentace U-21, realitní makléř, rozvoz potravin. Útok: zámečník.

„Pokud jste správně četli naši sestavu, asi jste pochopili, že máme mužstvo poskládané celkem logicky. Na křídlech kluci, co se živí rychlostí. V brance stavbyvedoucí, který má přístup k betonu. Na hrotu zámečník, který odemkne každou branku. A stoper? To už je vysoká škola!" pokračoval autor z Rokycan, které v předkole vyřadily FK Komárov a v prvním kole SK Kladno. Historickým maximem klubu v národním poháru je 2. kolo.

Reklamu na Twitteru podpořil i soupeř Rokycan z Liberce. „Kreativní způsob, jakým přistoupili Rokycanští k propagaci nadcházejícího pohárového souboje na Twitteru, oceňujeme a s chutí se do této hry občas zapojujeme. Pokud z toho bude náš soupeř profitovat jak na vstupném ze zápasu, tak větším dosahem v online prostředí, budeme jen rádi. První kola domácího poháru mají své kouzlo právě v možnosti střetávání amatérských a profesionálních týmů, které může přispět k většímu zájmu o fotbal i v menších městech," pověděl tiskový mluvčí Liberce Tomáš Čarnogurský. Zápas 2. kola MOL Cupu se hraje ve středu 14. září od 17 hodin.

Reklama