Hlavní obsah

Souček pálí, Anglie chválí. Jsme zpátky, hlásá reprezentační záložník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Forma jako hrom! Kapitán národního týmu Tomáš Souček ve středu vstřelil svoji druhou branku za poslední tři soutěžní utkání a z londýnského derby proti Tottenhamu tak jeho West Ham vyválčil bod za remízu 1:1. „Spurs jsou vždycky těžký soupeř, takže bod bereme. V závěru jsme ale měli dokonce takovou převahu, že bychom si snad i zasloužili vyhrát,“ komentoval průběh duelu proti družině Antonia Conteho český středopolař, který byl podle renomovaných statistických portálů SofaScore a WhoScored vůbec nejlepším hráčem celého zápasu.

Foto: David Klein, Reuters

Tomáš Souček mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

Nejvýrazněji se Souček zapsal do historie utkání, když v 55. minutě po chytrém prostrčení Michaila Antonia bombou na přední tyč srovnal na 1:1. „Dát branku v derby je vždycky skvělý pocit. Musím hlavně ocenit Michaila, už jsme sehraní a přesně vím, kam si mám naběhnout, abych podobnou přihrávku dostal. Ten gól jsem dal hlavně díky němu," rozplýval se skromně nad dobrou prací svého kolegy odchovanec havlíčkobrodské kopané.

Ten se ale, jako již tradičně, prezentoval hlavně spolehlivým výkonem směrem vzad. Vyhrál například nejvíce obranných soubojů a nikdo jej nepřekonal ani v počtu zachycených přihrávek. I proto si na desetibodových stupnicích analytických portálů vysloužil více než slušné známky 7,9 (WhoScored) a 8,2 (SofaScore). Podle obou byl Souček navíc největší hvězdou utkání.

„Po špatném vstupu do sezony jsme zabrali a vyhráli oba zápasy o účast v Evropské konferenční lize, z dvou posledních ligových střetnutí máme navíc čtyři body. Dnes jsme hlavně ve druhé půli hráli jako celý tým opravdu skvěle. Mám radost, že konečně pomalu začínáme ukazovat, co v nás je. " liboval si kapitán české fotbalové reprezentace.

Jeho vyrovnávací trefa měla, podle kouče Davida Moyese, klíčový vliv na to, jak se utkání s Tottenhamem vyvíjelo. „Ani první poločas jsme nepředvedli špatný výkon, Tomášův gól nás ale hodně povzbudil, přeci jen jsme jich letos moc nedali," připomněl trenér West Hamu špatnou produktivitu svých svěřenců, kteří zatím v pěti kolech Premier League rozvlnili soupeřovu síť pouze dvakrát.

„Ve zbytku druhého dějství jsme byli Tottenhamu minimálně vyrovnaným soupeřem. Čím více se blížil konec, tím větší jsem cítil šanci, že bychom mohli duel nakonec i dotáhnout do vítězného konce, což se nakonec bohužel nepodařilo. Remíza ale určitě není zklamáním," uzavřel 59letý Skot.

Foto: David Klein, Reuters

Tomáš Souček se raduje ze vstřelené branky v utkání s Tottenhamem.

Kladiváře čeká již v sobotu další derby, zavítají totiž na věhlasný Stamford Bridge, do domova londýnské Chelsea. Ta bude chtít odčinit zaváhání ze Southamptonu, kde naposledy prohrála 1:2.

„Jde to hodně rychle za sebou, do příštího utkání zbývají vlastně jen dva dny. Ale přesně kvůli tomu hrajeme fotbal, navíc je výhodou, že díky tomu nebudeme muset tolik trénovat," zakončil se smíchem pozápasový rozhovor Souček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.