Hlavní obsah

Hancko zpátky do Itálie? Teď je tady finále, zdůrazňuje, Horňák se k němu přidává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále domácího poháru, pokus druhý. Komu odklad o dva týdny kvůli spiknutí živlů v původním termínu pomůže? Domácímu Slovácku, nebo pražské Spartě? Uvidí se ve středu v Uherském Hradišti... Letenští každopádně zachraňují sezonu, která opět nedopadla podle jejich představ. Motivace sparťanů je o to větší, že pro řadu z nich půjde, nebo může jít, o loučení s rudým dresem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty Praha a Ladislav Krejčí oslavují gól.

Článek

Kapitán Bořek Dočkal už ukončení hráčské kariéry po sezoně s předstihem oznámil. Mladý talent Adam Hložek má namířeno do zahraničí. Jejich odchody atmosféru v kabině poznamenávají, stejně jako posilující nedělní výhra v derby na Slavii.

„Vnímám nejen Dočkiho konec a možný Hložanův odchod. Chtěl bych finále vyhrát třeba i pro Panyho (Filipa Panáka, který je po další operaci kolena). Spousta lidí si myslela, že už fotbal hrát nebude, ale dokázal se vrátit. A teď by mohl získat pohár v sezoně, v níž odehrál spoustu zápasů," líčí stoper Dávid Hancko, že dobrých důvodů uspět je víc než dost.

Fanoušci se strachují, aby se k odchodům nepřipojil také slovenský reprezentant. Sparta ho po dvouletém hostování vykoupila z Fiorentiny, teď by se však mohl do Itálie vrátit. Právě Hancka si údajně vytipoval jako posilu FC Turín.

„Přestup teď pro mě není téma. Řekl jsem vícekrát, že by se muselo udát více věcí, aby dával smysl. Jak hráčsky, tak i s ohledem na rodinu," ujišťuje obránce, jehož manželka Kristýna Plíšková čeká každým dnem narození prvního dítěte.

„Neberu s horkou hlavou, že potřebuji odejít, Ale pořád jsem mladý, vzadu v hlavě myšlenka je, že kdybych dál podával výkony jako v této sezoně a byl zdravý, mohl bych ještě něco v některé prestižní evropské lize někdy dokázat. Na takové úvahy ovšem bude čas až po sezoně. Teď to před finále neřeším," dodává 24letý Hancko.

Křetínský musí učinit jedno ze dvou možných rozhodnutí, soudí Csaplár v pořadu PŘÍMÁK.Video: Sport.cz

Velkou osobní motivaci jistě má i kovaný sparťan Michal Horňák, který po odvolání Pavla Vrby dojíždí sezonu jako trenér prvního týmu. V neděli dovedl Spartu k první ligové výhře na Slavii od mistrovského roku 2014.

„Pod Horňákem jsem viděl jinou Spartu. Na Letné by o něm měli přemýšlet," zareagoval třeba ve svém glosáři na Sport.cz fotbalový expert Jan Rajnoch.

Není sám, kdo se ptá, proč by měla Sparta hledat bůhví kde, pokud by Horňák dokázal získat také pohár.

Sparta bude bojovat o pohár pod vedením Michala Horňáka. Je to dobrá volba? Řešíme v pořadu Přímák...Video: Sport.cz

„Jsem tady jenom týden, minulé pondělí jsem zjistil, že nahradím Pavla Vrbu. Veškerou energii věnuji herní stránce a týmu, musíme udělat vše, abychom finále zvládli. Nemám myšlenky, abych uvažoval dál... Vše se začne řešit až po finále," líčí Michal Horňák.

Sparta však potřebuje s předstihem vybrat posily pro příští sezonu. Podle zákulisních informací si vyhlédla čtveřici Jan Mejdr (obránce Hradce Králové), Jaroslav Zelený (obránce Jablonce), Kryštof Daněk (záložník Olomouce) a Michal Ševčík (záložník Brna).

„Čas na konzultace k posilám z mojí strany nebyl, až do večera řešíme všechno, co se týká hry týmu. Nemám žádné osobní ambice. Čeká nás poslední zápas v sezoně, jedno proti komu, chceme ho hlavně zvládnout," zdůrazňuje Horňák.

Jak skončí finále letošního MOL Cupu?
vyhraje Slovácko
34,6 %
vyhraje Sparta
65,4 %
Celkem hlasovalo 1169 čtenářů.

Reklama