Hlavní obsah

Jablonec - Ml. Boleslav 4:0Jablonec rozdrtil ve čtvrtfinále MOL Cupu Boleslav a vyzve Spartu

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce rozdrtili v dohrávce čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu Mladou Boleslav 4:0 a stali se posledním semifinalistou soutěže. V boji o finále nastoupí na Spartě. V Jablonci dnes otevřel skóre ve 20. minutě Jakub Považanec, na začátku druhého poločasu se dvakrát trefil Tomáš Malínský a poté se prosadil Jan Silný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Jakub Považanec (vpravo) se raduje se spolupráči zleva Miloš Kratochvíl, Jakub Martinec a Jan Silný z Jablonce.

Článek

První větší šanci v zápase, který byl přeložen z původního termínu v minulém týdnu kvůli nepříznivému počasí a špatnému stavu hřiště, měli hosté. Hlavatý se z pravé strany dostal k malému vápnu, ale přestřelil.

Ve 20. minutě otevřeli skóre domácí. K dorážce po rohovém kopu se dostal Považanec a střelou pod břevno nedal Šedovi šanci. Trenér Boleslavi Jarolím už po necelé půlhodině střídal a poslal na trávník zkušeného Matějovského. Chvíli nato mohl zvýšit Zelený, ale jeho hlavičku hostující brankář vyrazil. Na opačné straně se před pauzou blýskl dvěma zákroky gólman Hanuš.

Hosté sice zvýšili aktivitu, ale branky dávali Jablonečtí. V 50. minutě nasprintoval do brejku Malínský a z úniku upravil na 2:0. Za dalších šest minut se stejný hráč po Černákově centru z pravé strany prosadil na vzdálenější tyči do odkryté branky.

Snížit mohl Pech, ale jeho tečovaný pokus skončil těsně vedle. Naopak v polovině druhého dějství po další Černákově přihrávce doklepl míč do sítě Silný a dal svůj první soutěžní gól za Jablonec. Domácí dnes dali čtvrtinu branek co za celou ligovou sezonu, v níž mají s 16 trefami nejhorší útok. Až 13. tým nejvyšší soutěže postoupil v poháru do semifinále po čtyřech letech.

Mladoboleslavští se nezmohli ani na snížení a utrpěli nejvyšší soutěžní porážku od srpna 2020 a debaklu 0:4 na půdě Bohemians 1905. Středočeský celek prohrál i třetí jarní zápas, v lize mu patří sedmé místo.

Úředním hracím termínem semifinále je středa 2. března. Druhou dvojici tvoří Hradec Králové a Slovácko.

Čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Jablonec - Mladá Boleslav 4:0
Branky: 50. a 56. Malínský, 20. Považanec, 68. Silný. Rozhodčí: Berka - Vlček, Váňa - Zelinka (video). ŽK: Silný (Jablonec). Diváci: 1000 (omezený počet).
Jablonec: Hanuš - Surzyn, Martinec, Kubista, Zelený - Považanec (69. Štěpánek) - Černák (69. Vaníček), Kratochvíl, Houska (72. Smejkal), Malínský (69. Nykrín) - Silný (72. Ikaunieks). Trenér: Rada.
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý (60. Šimek), Smrž (29. Matějovský, 60. Stránský), Preisler - Ladra, Dancák, Hlavatý, Pech - Ewerton - Mužík (71. Langhamer). Trenér: Jarolím.

Reklama