Hlavní obsah

Malínský se pomstil Boleslavi za odstavení. Tohle si dokážu vychutnat, přiznal jablonecký záložník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když krátce po přestávce jablonecký Tomáš Malínský zvýšil proti Mladé Boleslavi vedení na 2:0, běžel před lavičku soupeře a svou trefu před ní emotivně oslavil. Pak přidal ještě třetí gól a Severočeši po jasné výhře 4:0 postoupili v MOL Cupu do semifinále, kde je na začátku března čeká Sparta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

.Autor druhého gólu Tomáš Malínský (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z Jablonce.

Článek

V minulé sezoně jste na jaře v Boleslavi hostoval a zdálo se, že především první gól jste si hodně vychutnal. Proč?

Prošel jsem si boleslavským angažmá a vím, co se mi tam stalo od vedení. I realizační tým mě dal na čtrnáct dnů mimo tým, když jsem tam končil. Nevím, jestli jsem si tohle úplně zasloužil... Na tyhle situace se těším a vždy si je dokážu vychutnat.

Dnes navíc slavíte první narozeniny dcery, že?

(usměje se) Je to tak. Vyšlo to tak, že dcera dneska slaví rok, takže spěchám domů, abych se s ní viděl a zrovna to takhle pěkně vyšlo. Škoda, že z toho ještě nemá rozum.

Byla vaše trefa na 2:0 klíčová?

Pomohly nám obě branky. U první jsem těžil z toho, že Marek Matějovský se nedomluvil se stoperem a já pak šel sám na brankáře. Dobře jsem sólo vyřešil. V první fázi jsem chtěl lobovat, ale balon skákal, tak jsem si to nechal až do vápna.

A druhá branka?

Byl tam nákop na Černyho (Černáka) a ten mi míč skvěle předložil a já jsem ho se štěstím umístil do brány. Nevím, zda mé branky rozhodly, ale určitě nám hodně pomohly. Výsledek 4:0 vypadá jako jasná záležitost, ale hrálo se na těžkém terénu. Podařilo se nám jít do vedení, což takový zápas ovlivní. Jdeme v poháru dál a teď nás čeká těžký zápas se Spartou.

Je takový výkon a výsledek příslibem směrem k jarním bojům o záchranu v lize?

Každá výhra vám pomůže a zvedne sebevědomí. Pevně věřím, že to je nějaký příslib. Když jsme přišli do kabiny, tak jsme si říkali, že bychom třeba i postup vyměnili za tři body do ligové tabulky, protože bodů moc nemáme a budeme se muset pokusit bodovat v každém zápase. Osobně si myslím, že v lize a nadstavbě to bude boj až do posledního kola.

V neděli vás čeká Sparta, proti které se vám tradičně daří. Těšíte se?

Ale už je to nějaká doba, když se mi proti ní dařilo... Předešlé zápasy jsem taky nějak moc nehrával. Určitě se těšíme na ten zápas všichni. Doufáme, že přijde co nevětší počet fanoušků. Budeme Spartu chtít v domácím prostředí potrápit. Jim se určitě nebude líbit terén, ale bohužel tady na severu se s tím nic dělat nedá. Trávníkáři se snaží, jenže tráva tady v tomhle ročním období neroste. Uděláme maximum, abychom Spartu potrápili. A třeba i uspěli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.