Hlavní obsah

Sparta zvládla penaltové drama! Slavia si poradila s outsiderem, obhájce trofeje končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kompletní čtvrtfinálový program si nachystal na středu domácí fotbalový pohár MOL Cup. Obhájce trofeje Slovácko podlehlo doma 1:2 Bohemians 1905 a končí. Finalista minulého ročníku Sparta hrála v Liberci 2:2 a z postupu se raduje po penaltách (5:3). České Budějovice jdou dál po výhře 2:1 nad Brnem a Slavia si v Edenu dokráčela pro pohodlnou výhru 4:0 nad Vyškovem.

Foto: Vít Černý, ČTK

Útočník Sparty Jan Kuchta se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Sparta proti Slovanu pod Ještědem dlouho prohrávala, spasil ji až střídající útočník Jan Kuchta. Na jeho dvě trefy ale domácí našli odpověď. O postupujícím musely rozhodnout penalty, které lépe zvládl pražský celek. Tým z Letné postoupil mezi nejlepší čtyřku popáté za sebou.

Slavia si s druholigovým Vyškovem doma poradila snadno 4:0. Dvěma góly se prosadil útočník Václav Jurečka. Sešívaní si zahrají semifinále poháru po roční odmlce, soupeře poznají při losu 10. března.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr ze Slavie Praha během utkání čtvrtfinále MOL Cupu.

Slovácko se s vidinou obhajoby trofeje musí rozloučit, po výhře 2:1 v Uherském Hradišti se z postupu do semifinále totiž radují Bohemians. Pražané rozhodli v první půli trefami Aleše Čermáka a Lukáše Hůlky. Klokani se mezi čtyři nejlepší celky poháru dostali po čtyřech letech a podruhé v samostatné historii.

Českým Budějovicím postup vystřelil útočník Tomáš Zajíc, který v první půli síť hostů rozvlnil dvakrát a jihočeský celek tak dovedl k vítězství taktéž 2:1. Dynamo postoupilo do pohárového semifinále po 16 letech.

Čtvrtfinále MOL Cupu
Slovácko - Bohemians 1:2
Branky: 90+1 Hofmann - 23. Čermák, 41. Hůlka
České Budějovice - Brno 2:1
Branky: 19. a 43. Zajíc - 90+3 Divíšek
Liberec - Sparta 2:2 (3:5 pen.)
Branka: 4. Rondič, 90+2 Rabušic - 76. a 82. Kuchta
Slavia - Vyškov 4:0
Branka: 12. Lingr, 19. a 62. Jurečka, 22. Jurásek

Reklama