Hlavní obsah

Paliče Chytila vysvobodil terén. Bohudík, že ten míč nevyskočil, řekl útočník Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spálil několik šancí. Především ve druhém poločase. Dvě mu zneškodnil gólman Hradce Králové Adam Zadražil, u zbylých útočník Slavie Mojmír Chytil netrefil branku. I proto středeční osmifinálový duel MOL Cupu dokráčel do prodloužení, v němž rozhodly o postupu favorita branky Wallema a Van Burena (2:0).

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Slávista Petr Ševčík (vpravo) v souboji s hradeckým Ondřejem Šašinkou

Článek

„Největší šance byla ta, kdy jsem šel sám na branku. Chtěl jsem vystřelit mezi nohy brankáře, bohužel mi míč skočil a gólmana jsem trefil. Mrzí mě, že jsem nedával šance, mohli jsme mít klid dřív. Takhle jsme se strachovali až do konce prodloužení,“ řekl Chytil.

Zápas rozhodl kuriózní moment, kdy nepříliš prudká hlavička Wallema prošla Zadražilovi překvapivě pod tělem do sítě. „Míč se mu neodrazil od země, což určitě předpokládal. Terén se postupem času zhoršoval, především v šestnáctkách. Bohužel pro domácího brankáře, a bohudík pro nás, že ten balon opravdu nevyskočil,“ podotkl Chytil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie se radují z druhého gólu v prodloužení. Vpravo je jeho autor Mick Van Buren.

Pražané měli v prodloužení evidentně víc sil. Pomohlo jim odložení nedělního ligového zápasu ve Zlíně kvůli sněhové kalamitě? „Úplně bych neřekl, protože do Zlína jsme jeli. Cesta trvala osm hodin, přestože se tušilo, že se hrát nebude. Bohužel ale bylo vyhodnoceno, že tam jet musíme. Osm hodin tam, čtyři zpátky, navíc předtím jsme hráli Evropskou ligu v Tiraspolu. Cestování bylo hodně, úplně jsme si neodpočinuli,“ uvedl reprezentační útočník.

Před nabitým závěrem podzimu se však cítí ve fyzické pohodě. Podobně je na tom prý celý tým. „Sestava rotuje, navíc je většina kádru k dispozici. Jsme celkově v dobré kondici. Do konce podzimu nás pár zápasů ještě čeká, chceme vyhrát úplně všechny,“ dodal Chytil.

Reklama