Hlavní obsah

Stáli jsme vedle Lenina, potom na dálnici! Tohle byl balzám, řekl asistent Slavie po postupu do čtvrtfinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měli namále, ve středečním osmifinále MOL Cupu na půdě Hradce Králové zahazovali šance. Fotbalová Slavia ale nakonec splnila roli favorita, po prodloužení zvítězila nad Votroky 2:0 a postoupila do čtvrtfinále.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie při děkovačce fanouškům

Článek

„Jsme rádi, že jsme postoupili. Domácí pohár je pro nás důležitý. Zápas v Hradci byl po bizáru, kdy jsme ve čtvrtek v Tiraspolu stáli vedle Lenina, v sobotu pak vedle kamionů na dálnici, balzám. Krásné prostředí, dobrý fotbal z obou stran. Máme radost z postupu,“ řekl asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Červenobílí mají za sebou bláznivé poslední dny. Po čtvrteční výhře na půdě moldavského Tiraspolu museli odcestovat v sobotu i přes sněhovou kalamitu k ligovému duelu do Zlína. Aby se v neděli dozvěděli, že utkání bylo odloženo.

Sešívaní ale v Hradci většinu zápasu dominovali. Především ve druhém poločase a v prodloužení. Jenže v základní hrací době gól nedali, zahodili totiž několik šancí. V prodloužení už ale udeřili góly Wallema a Van Burena.

„Ve druhém poločase jsme byli dominantní. Musím ale ocenit soupeře, který hrál srdnatě. Znepříjemnil nám hodně život. V prodloužení bylo vidět, že máme víc sil, pomohli jsme si střídajícími hráči,“ uvedl Köstl.

Klíčový moment se odehrál v 109. minutě, kdy nikterak prudká hlavička norského záložníka Wallema proklouzla brankáři Zadražilovi pod tělem. Na zabahněném terénu se míč neodrazil, jak domácí gólman očekával. „Je mi ho líto. Chytal výborně, bohužel pro něj jde o rozhodující situace za ním. Respektive za krtkem na hřišti,“ pravil Köstl s úsměvem.

Na prodloužení nemuselo dojít, kdyby alespoň nějakou ze svých pěti šancí proměnil útočník Chytil. „Šance zahazoval, ale těší nás, že se do nich dostával. Zápas odmakal, jak jsme u něj zvyklí,“ dodal Köstl.

Reklama