Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 3:1Plzeň překvapení nepřipustila, díky hattricku Čermáka je ve čtvrtfinále

Praha

Fotbalisté Plzně se stali prvními čtvrtfinalisty MOL Cupu, v úterním osmifinále porazili v Doosan Aréně 3:1 lídra druhé ligy Hradec Králové. Hattrickem se na postupu podílel záložník Aleš Čermák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Aleš Čermák vstřelil Hradci Králové dva góly, na třetím se výrazně podílel.

Článek

Zápas ale začali lépe hosté. V 9. minutě se zničehonic ocitl v šanci Prekop, míč mu ale při zpracování odskočil. Vzápětí domácí stihla nepříjemnost v podobě zranění Kayamby, kterého nahradil Mihálik. Třináctá minuta se stala nešťastnou Hradec, kdy centr plzeňského Čermáka zaplul do sítě.

Hradec ale dál hrozil. V 19. minutě se po akci z levé strany dostal balon k Mejdrovi, který se objevil sám před Hruškou. Zakončení ale vůbec nezvládl, vypálil hodně mimo. Viktoriáni, kteří nastoupili prakticky v nejsilnější sestavě, vyhlíželi nervózně, kazili i lehké přihrávky. Přesto mohli zvýšit, Ondrášek po centru Buchy zamířil hlavou těsně vedle tyče.

Vízek držel naděje Hradce

Oba aktéři si spolupráci brzy zopakovali, ránu Ondráška na poslední chvíli zablokoval Donát. Plzeň si pak přece jen vynutila menší tlak. Pokus Kalvacha s námahou vyškrábl Vízek na roh, hradecký gólman následně kryl i střelu Brabce.

Těsně před přestávkou se domácí dočkali podruhé. Po rozehraném rohu odcentroval Kalvach na Čermáka, který trefil břevno, následně od zad Vízka doputoval balon do brány. Původně byla branka vedena jako vlastní, nakonec ale byla připsána plzeňskému záložníkovi.

Na tři góly mohli viktoriáni odskočit soupeři v 53. minutě. Ba Loua vysunul skvěle Buchu, který o milimetry minul vzdálenější tyč. O chvíli později už se však domácí radovali po třetím gólu Čermáka. O postupu Plzně, pro kterou je vzhledem k ligovému klopýtání MOL Cup vysoce důležitý, bylo v té chvíli definitivně rozhodnuto. Hradec už jen snížil Dvořákem.

Ve středu jsou na programu další tři osmifinále (Teplice–Brno, Liberec–České Budějovice a Slavia–Karlovy Vary).

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 3:1 (2:0)
Branky: 13., 41. a 56. Čermák - 74. Dvořák. Rozhodčí: Hocek - Flimmel, Hock.
Sestava Plzně: Hruška - Havel (75. Koželuh), Kaša, Brabec, Falta (60. Hybš) - Bucha (60. Šulc), Kalvach, Čermák - Kayamba (10. Mihálik), Ondrášek, Ba Loua (75. Beauguel). Trenér: Guľa.

Reklama