Hlavní obsah

Po derby druholigový soupeř. Sparta míří na semifinále poháru do Opavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Středeční čtvrtfinálovou bitvu MOL Cupu v Edenu fotbalisté Sparty nakonec zvládli, teď je čeká úplně jiný soupeř. Míří opět ven, na půdu druholigové Opavy, která v předešlé fázi vyřadila pražskou Duklu. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Zlín a vítěz odloženého duelu mezi Jabloncem a Plzní.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Matěj Ryneš ze Sparty během čtvrtfinále MOL Cupu se Slavií.

Článek

„Chtěli jsme hrát doma, ale zase se to nepovedlo. Ke každému soupeři jedeme s obrovským respektem a nic nepodceníme. V Opavě je výborná atmosféra, hráče na utkání připravíme a budeme stoprocentně koncentrovaní,“ ujišťuje sportovní manažer A-týmu Sparty Tomáš Sivok.

Letenští, kteří ve čtvrtfinálovém dramatu vyřadili po prodloužení Slavii, vedou ligu a bojují na evropské scéně, budou jednoznačným favoritem. Opava naopak proklouzla mezi elitní čtyřku po triumfu nad jiným druholigovým celkem Duklou Praha, doma zvítězila 2:0.

„Semifinále je velký úspěch, ale soustředíme se i na ligu a boj o postup. Tohle je taková třešnička na dortu pro všechny. Jsme největšími outsidery a o vítězství v poháru nebo evropských pohárech vůbec nemluvíme. Nechtěl jsem jet na Spartu, takže jsem hlavně rád i za fanoušky, že vyprodáme stadion,“ komentoval los 1. místopředseda Opavy Martin Latka.

„Čtvrtfinálové derby ukázalo reklamu na fotbal, viděli jsme kvalitní utkání. Tím, že Sparta vyhrála, je pro mě teď největším favoritem,“ má jasno ambasador MOL Cupu a historicky nejlepší reprezentační střelec Jan Koller.

Druhá semifinálová dvojice ještě není kompletní. Jisté je, že Zlín, který ve čtvrtfinále v napínavém duelu vyřadil Liberec, pojede ven. Soupeřem bude buď Jablonec, nebo Plzeň. Klání těchto dvou celků se v týdnu neodehrálo kvůli mlze, náhradní termín byl stanoven na úterý 2. dubna od 18:00.

„Jsme za semifinále rádi, chceme být úspěšní. Musíme se soustředit na záchranu v lize, ale víme, že jsme pohár v roce 2017 vyhráli a chceme být znovu úspěšní. A kde bych rád nastoupil? Nechám to osudu, připravíme se na oba soupeře,“ pravil generální manažer Zdeněk Grygera.

Úřední termín pro semifinále ve středu 3. dubna se týká jen Sparty s Opavou, datum druhého střetnutí bude známo dle postupujících.

Los semifinále MOL Cupu 2023/2024

SFC Opava - AC Sparta Praha
FK Jablonec/FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Reklama