Hlavní obsah

Podpisy, fotky, úsměvy. Velvary zažily další fotbalový svátek, děti nedaly hráčům oddychnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povzbuzeni senzačním skalpem Pardubic přivítali na svém hřišti ještě slavnějšího soupeře. „Zatím to teda nevypadá, že hrajou elitu,“ hodnotili příznivci třetiligových Velvar první minuty pohárového utkání s Baníkem Ostrava.

Foto: Sport.cz

Obránce Baníku Ostrava Muhammed Sanneh byl ve Velvarech odchycen hned po odchodu ze šaten.

Článek
Fotogalerie

Hřiště ve třítisícové středočeské obci obklopily davy natěšených fanoušků, podobně jako před rokem, když přijela pražská Slavia (2:4). Odhadem jich mohly být tak dva tisíce. Někdo se vešel na zdejší tribunu, zbytek se mačkal na lavičkách či ve stoje v několika řadách za zábradlím. „Ale je to paráda. Ani mi nevadí, že se hraje už od tří. Kluci jsou borci," uznal věrný podporovatel Slovanu pan Milan.

Hráči Velvar byli první poločas výrazně pozměněné sestavě Baníku vice než rovnocenným soupeřem. Šance Ostravy ale lapil gólman Měsíček, naopak na druhé straně zvonilo po parádním voleji krajního obránce Šimkovského břevno. „Ta letěla! Škoda, že to tam nespadlo. Už bychom to ubránili," shodovali se diváci.

Atmosféra během utkání MOL Cupu mezi Velvary a Baníkem OstravaVideo: Sport.cz

A zatímco fanoušci domácích nemluvně hltali každý dotek s balonem, kotel Baníku čítající tak stovku jedinců pěl své obvyklé chorály. „Vyhrožovali, že jich přijede daleko víc. Tohle? Nic moc teda," řekl o výpravě hostů Milan.

Druhá půle nakonec rozhodla, že po triumfu 2:0 jde dál favorit z Fortuna ligy. „Rozdíl dvou lig byl hodně znát, ale dokázali jsme s nimi hrát celý zápas. Poločas byl vyrovnaný, ale po přestávce dali rychlý gól a tam se utkání rozhodlo. Projevila se jejich zkušenost, ale my se drželi až do konce," hodnotil střetnutí obránce Velvar s číslem 22 Jakub Rubeš.

Přesto nechybělo málo a z utkání bylo pořádné drama. Po chybě mladého gólmana Ostravy Hrubého se domácím nepodařilo trefil odrytou bránu a srovnat na 1:1. „Neproměněné šance nás mrzí i z hlediska fanoušků. I kdybychom prohráli nakonec 1:2, tak radost by byla větší. Ale myslím, že z předvedené hry mohli být všichni spokojeni," netajil lehké zklamání muž, jenž se celý zápas pral s ostravskou ofenzivou v čele s hroťákem Jiřím Klímou.

Nedočkavé děti i bohatá tombola

„Celá jejich útočná řada byla kvalitní. Nedokážu vyzdvihnout jednoho hráče, pracovali jako tým dobře. Možná nejvíce se mi ale líbil na středu hrající Robert Miškovič," vyzdvihl Rubeš vytáhlého chorvatského středopolaře a autora nakonec rozdílové trefy. Naopak úplně mimo sestavu zůstali například Nemanja Kuzmanovič či Daniel Tetour, Srdjan Plavšič odkopal přibližně závěrečných deset minut. „Proti takovým hráčům si člověk zahraje málokdy. Je škoda, že nenastoupili, ale v součtu je svátek, že si můžeme zahrát proti Baníku Ostrava," těšilo Rubeše.

Atmosféra po závěrečném hvizdu byla uvolněná. Hráči šli poděkovat fanouškům, místní hlasatel pak za asistence prezidenta klubu rozdal ceny z tomboly, která se losovala podle čísel vstupenek. Pět šťastlivců si přišlo na kuře či krůtu.

A jak tomu při podobných utkáních bývá, když všichni aktéři zápasu opustili šatny, následovala neformální autogramiáda. Mladí nadějní fotbalisté vyhlíželi své vzory hned za dveřmi, aby jim žádná z hvězd Baníku i domácího Slovanu neutekla.

Mnoho podpisů a fotografií rozdal například obránce původem z Gambie Muhammed Sanneh, největší zájem i mezi dospělými fanoušky byl ale o zkušeného Jiřího Fleišmana.

Až na některé prvky předvedené hry středeční odpoledne ocenil i kouč Baníku Pavel Hapal. „Jsem kluk z vesnice, takže ano, užívám si to. Patří k tomu klobáska a pivo, to jsem si teda nedal, na to není prostor. Ale ano, trochu jsme si to užil, i když primárně jsem se soustředil na mužstvo. Ale jak říkám, zápas se nevyvíjel jednoduše a nervozita u mě určitě byla," přiznal před cestou do Plzně, kde na Ostravu čeká v sobotu večer lídr ligové tabulky.

Reklama