Hlavní obsah

Baník přetlačil Velvary a hurá do Plzně. Výsledky nás povzbudí, velí Hapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další senzaci Velvarům nedopřáli. Fotbalisté Baníku Ostrava dokázali ve třetím kole MOL Cupu vyhrát na půdě třetiligového soka 2:0, triumf se však nerodil lehce. Účastníka české nejvyšší soutěže zachránilo břevno i střelecké selhání soupeře. Kouč Pavel Hapal si chyby uvědomuje, hlavní cíl však jeho tým splnil a už vyhlíží ligové klání v Plzni.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Hapal měl důvod ke spokojenosti

Článek

Zápas nebyl jednoduchý, ale nakonec postupujete. Jste spokojený?

Typické pohárové klání, k výsledku bylo těžké se dopracovat. První půle nebyla podle našich představ, ale směrem dozadu jsme byli až na jednu situaci pozorní. Spíš mě trápí šance, kdy měl soupeř odkrytou bránu a mohl srovnat na 1:1. To už bychom těžko doháněli. Přijeli jsme pro postup, což se podařilo. Velvary potrápily loni Slavii, letos vyřadily Pardubice, takže myslím, že dobrý výsledek.

Velvary si však vypracovaly více příležitostí. Čekal jste, že vaše obrana bude tolikrát pod tlakem?

Hráli jsme na tři obránce. Dali jsme prostor stoperovi Patriku Měkotovi z dorostu, takže součinnost ještě nebyla taková. Proto si Velvary možná vytvořily tolik šancí.

Zmínil jste 18letého Měkotu, v brance byl pak stejně starý Martin Hrubý. Potěšili vás?

Ano. Měkota se prezentoval velice dobře, neudělal výraznější chybu, odbránil to poctivě a hrál jednoduše, jak od stoperů chci. Jsem spokojen s výkony obou.

Změn oproti ligovému klání se Slováckem ale bylo daleko více.

Vyměnili celou sestavu až na dva hráče. Všichni, kteří tady dnes byli, jsou plnohodnotnými členy ligového kádru, takže není důvod bát se je nasadit do takového utkání. Odjezdili to poctivě, i když v tomto složení možná předtím neodehráli žádný zápas. Byly tam chyby, o kterých si popovídáme a vyhodnotíme je. Ale jedeme dál.

Jedete dál, konkrétně na ligu do Plzně, která nečekaně vypadla v poháru s Hlučínem. Co od utkání s lídrem tabulky čekáte?

Vypadla, bude to pro ně zklamání, ale program mají nahuštěný a některé hráče zraněné. Nebudeme favoritem, ale jsme povzbuzeni posledními výsledky. Nachystáme se a věřím, že zvolíme dobrou taktiku. Třeba se nám podaří něco urvat.

V Baníku jste nahradil Pavla Vrbu jen před pár dny, máte za sebou dvě vítězná utkání. Jak se sžíváte s kabinou?

Problém sžít se s týmem nemám, nevím, jak hráči se mnou. Dbám na důraz a poctivost, to tam bylo dnes i prvním zápase se Slováckem. Doufám, že takto budeme pokračovat a ještě zlepšíme herní projev.

Ve Velvarech vás potkala trochu vesnická atmosféra, užil jste si duel?

Jsem kluk z vesnice, takže ano, užívám si to. Patří k tomu klobáska a pivo, to jsem si teda nedal, na to není prostor. Ale ano, trochu jsme si to užil, i když primárně jsem se soustředil na mužstvo. Ale jak říkám, zápas se nevyvíjel jednoduše a nervozita u mě určitě byla.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.