Hlavní obsah

Hradec Králové - Příbram 2:1 PPPředposlední, máte padáka! Votroci vyřadili z poháru prvoligový tým

Aktualizováno

Druholigový tým hostil prvoligový, přitom byl favoritem. Bookmakeři se však nespletli, fotbalisté Hradce Králové ve 3. kole českého poháru MOL Cupu porazili Příbram 2:1 po prodloužení. Votroci jsou lídrem Fortuna Národní ligy, Středočeši jsou se ziskem jediného bodu předposlední v nejvyšší soutěži. Příbramští se stali čtvrtým vyřazeným prvoligovým celkem.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Zdeněk Folprecht z Příbrami a Petr Kodeš z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

První poločas skončil bez branek. Votroci šli do vedení v 58. minutě, když se trefil Petr Kodeš, čerstvá posila z Teplic. Těsně před přestávkou přitom orazítkoval břevno. Příbram ještě stačila zareagovat, Isaac Boakye vyrovnal a vynutil si prodloužení. V něm zkušený Pavel Dvořák v 94. minutě rozhodl o postupu Východočechů.

Příbram je čtvrtým celkem nejvyšší soutěže, který byl v pohárové sezoně vyřazen. V prvním kole nečekaně vypadl nováček Pardubice s divizním Kolínem. Ve druhém kole Zlín prohrál na hřišti třetiligového Ústí nad Orlicí a ve třetím kole Karviná nestačila na druholigovou Vlašim.

Už dříve postoupily do osmifinále Sparta, Teplice, Bohemians 1905, Slovácko, Brno, Mladá Boleslav, bez boje České Budějovice a druholigová Vlašim.

„Vyřadili jsme prvoligového soupeře, pro nás super konfrontace. Jsem rád za gól. Věřím, že jsem to prolomil a bude to tam padat víc," pochvaluje si útočník Pavel Dvořák.

„Byli jsme důraznější, agresivnější v soubojích. Po vápno jsme si vypracovali určitou převahu. Mám radost, že jsme dokázali porazit ligový tým, naše šňůra bez porážky pokračuje dál," přidává se trenér Zdenko Frťala.

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Hradec Králové - Příbram 2:1 po prodl. (1:1, 0:0)
Branky: 58. Kodeš, 94. Dvořák - 75. Boakye.
Příbram: Melichar - Cmiljanovič (99. Pinc), Tregler, Diarra (83. Kleščík), Svoboda (14. Nový) - Pilík (64. Boakye), Folprecht (64. Cortez), Soldát, Hájek (46. Vais), Vávra - Rezek. Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: