Hlavní obsah

Sudí nezvládli zápas Slavie se Zlínem. Komise rozhodčích trestá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR stáhla sudího Jana Petříka a asistenta Michala Nováka z delegace na víkendová ligová utkání kvůli chybám v středečním osmifinálovém zápase domácího poháru mezi Slavií Praha a Zlínem. Komise o tom informovala na twitteru, přehmaty sudích nespecifikovala.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Jan Šiška ze Zlína dostává žlutou kartu za faul na Petera Olayinku ze Slavie

Článek

Prvním sporným momentem byla za stavu 1:1 situace z 20. minuty utkání, kdy byl v obrovské šanci před brankářem Mandousem zastaven na hranici pokutového území domácím Ubongem Ekpaiem Rudolf Reiter, rozhodčí Petřík však trestal jen zlínského hráče, který si za protesty vysloužil žlutou kartu.

Druhá branka Slavie v podání dánského záložníka Madse Madsena v 53. minutě utkání zaváněla ofsajdovým postavením domácího fotbalisty.

Třetí sporný moment přišel v poslední minutě utkání, kdy byl po zákroku zlínského gólmana Šišky na Olayinku nařízen sporný pokutový kop, který nigerijský záložník proměnil a uzavřel tak skóre na konečných 3:1. Hostující gólman u sudího marně protestoval, že se nigerijského křídelníka nedotkl.

V zápasech domácího poháru MOL Cupu neasistuje sudím videorozhodčí. V minulých sezonách byla technologie nasazena až na finále a některá semifinále.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Peter Olayinka ze Slavie padá po zákroku brankáře Jana Šišky ze Zlína.

Poškodili rozhodčí Zlín v pohárovém duelu se Slavií?
Jednoznačně! Byl to brutální zářez.
93,2 %
Spíše ano, ale nebylo to jednoznačné.
3,6 %
Spíše ne, i když některé změny se povedly.
0,7 %
Určitě ne. Rozhodčí zápas zvládli výborně.
2,5 %
Celkem hlasovalo 23142 čtenářů.

Reklama

Související témata: