Hlavní obsah

Scéna jako z akčního filmu. Fanoušci Sparty napadli autobus se zaměstnanci klubu, hráči byli jinde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další mizernou sezonu příznivci fotbalové Sparty neunášejí. Scéna jako z akčního filmu se odehrála na dálnici večer po porážce 1:3 se Slováckem ve středečním finále domácího poháru v Uherském Hradišti. Skupina asi třiceti radikálních fanoušků Sparty napadla autobus, o němž se domnívala, že veze hráče. Seděli v něm ovšem zaměstnanci letenského klubu včetně žen. O incidentu informuje server isport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vzkaz fanoušků Sparty vedení klubu během finále MOL Cupu na Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Zhrzení fanoušci v posledních týdnech pravidelně nadávali vedení klubu během zápasů. Útok na autobus už je hodně silná káva.

Sparta ve finále vyhořela, sezonu tak znovu zakončila bez jediné trofeje. Skupina frustrovaných příznivců pak na dálnici nebezpečně najížděla na autobus a přinutila ho zastavit. Ve vozidle však necestovali hráči, ale výprava klubových zaměstnanců včetně žen. S některými z nich si pak fanoušci emotivně vyměňovali názory, na fyzické napadení naštěstí nedošlo.

„Máme za sebou neúspěšnou sezonu, ale pronásledování klubových autobusů na dálnici a zastrašování není řešení a musíme se vůči tomu ostře vymezit," reaguje Sparta ve svém prohlášení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Adam Hložek ze Sparty

„Incident způsobený radikálními fanoušky na cestě z Uherského Hradiště byl za hranou toho, jak bychom měli řešit problémy. Fanoušci mohli zavinit dopravní nehodu při manévrech na dálnici, zároveň způsobili psychickou újmu zaměstnancům, kteří nemají s chodem A-týmu nic společného a do Uherského Hradiště jeli stejně jako naši příznivci fandit," poukazuje klub.

K podobným extrémům už v minulosti došlo. V březnu 2002 fanoušci Sparty na dálnici z Liberce do Prahy napadli autobus s hráči po porážce v Jablonci. Na přední sklo dopadaly různé předměty, výtržníci vyhrožovali dalšími akcemi, pokud se výkony mužstva nezlepší. Při incidentu nebyl žádný z hráčů zraněn.

V září 2008 pak nespokojení vlastní fanoušci napadli autobus mužstva, které se vracelo z nevydařeného utkání v Liberci. Z projíždějícího auta mrštil někdo na autokar pár lahví. Několik rozzlobených fanoušků pak na hráče čekalo před letenským stadionem.

Reklama