Hlavní obsah

Slavia - Sparta 0:2Sen Slavie o double skončil. Sparta jí dala v pohárovém čtvrtfinále tvrdou lekci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Slavii další rána. Po sobotní ligové blamáži s Karvinou prohrála v Edenu i první z jarního seriálu pražských derby se Spartou, takže se už ve čtvrtfinále MOL Cupu musela rozloučit s představou, že si letos zopakuje tolik ceněné double. Její největší rival ji z domácího poháru vypakoval. A v Edenu k tomu. Navíc zcela zaslouženě, protože Letenští byli lepším týmem a jen u dvougólové výuky úřadujícího mistra vzhledem k počtu šancí zůstat nemuseli.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Letenští slaví v derby gól Jakuba Peška (vpravo).

Článek

Lepší balon si snad mladší z Krejčích ani přát nemohl. Přímo na nohu a deset metrů od Mandousovy brány. A navíc nikým neatakovaný, protože domácí nebrali trpělivé sparťanské rozehrávání po rohovém kopu vážně.

Bránící Bah sice ještě stačil Součkovu střelu zblokovat, jenže přímo ke Krejčímu. Sparta v hodně omlazené sestavě tak v Edenu už po deseti minutách vedla a samozřejmě tím zabrnkala na slávistické nervy.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Sparťan Ladislav Krejčí mladší oslavuje gól v derby.

Za čtvrthodiny je pocuchala úplně, protože Pešek přidal lobem druhý gól. Sice trochu krkolomně, a šťastně, ale zase z deseti metrů a nikým neobsazený, protože domácí byli pro změnu šokovaní, jak rychle a jednoduše jsou schopni Pešek s Wiesnerem nejdřív pláchnout Plavšičovi a poté rozebrat jejich zadní řady.

Pro obhájce trofeje deprimující zjištění. Zvlášť po blamáži, kterou si prožil čtyři dny před derby při vstupu do ligového jara v duelu s Karvinou. A navíc po poločase, kdy se domácí nedostali do jediné pořádné střelecké šance, protože hosté byli všude dřív. Při plnění obranných úkolů, sbírání odražených míčů, stejně jako při ofenzivní výpadech.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťané se v Edenu radují z první branky.

A kdo ví, kam by se až Slavia propadla, kdyby po třech minutách nastavené první půle ztrestal Minčev krajně nevyvedenou malou Domů, který chtěl poslat Ousou Mandousovi. Bulharský legionář ji vystihl, domácí gólman ovšem jeho snahu o kličku rovněž, takže svůj tým zachránil a nechal ho žít.

Ousou si vůbec s nervovou soustavou trenéra Trpišovského i svých spoluhráčů zahrával. Po dvaadvaceti minutách druhé půle to byl zase on, kdo nepřesnou přihrávkou poslal do vyložené šance střídajícího Haraslína. Ani ten ovšem nestvrdil zaslouženou výhru Sparty třetím gólem, protože přestřelil bránu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během derby.

Letenské to ovšem mrzet nemuselo, protože Slavia se z fotbalové bídy nevybrala ani po změně stran. Příchod Krmenčíka hned po přestávce totiž nebezpečí pro Hečovu bránu nepředstavoval, další střídání, včetně nasazení zimní akvizice Sora, domácím rovněž nepomohla. Zvláště, když se ani na závěrečný nápor nezmohli, neboť dohrávali jen v deseti bez vyloučeného Kačaraby.

Sparta tak po podzimní ligové výhře na Letné opanovala i Eden, kde se po nepovedeném vstupu do jara rozpaky z formy Trpišovského svěřenců zase víc prohloubily. Zvláště, když dvougólová prohra byla vzhledem kl šancím Sparty ještě hodně milosrdná. Vždyť třeba Pešek postupující sedm minut před koncem sám na Mandouse měl minimálně pátou stoprocentní.

Čtvrtfinále MOL Cupu:

Slavia Praha - Sparta Praha 0:2 (0:2)
Branky: 10. Ladislav Krejčí mladší, 26. Pešek. Rozhodčí: Orel - Hájek, Klíma - Franěk (video). ŽK: Kačaraba, Schranz - Suchomel, Krejčí mladší. ČK: 85. Kačaraba.
Slavia: Mandous - Bah, Ousou (71. Traoré), Kačaraba, Plavšič (75. Tecl)  - Hromada (46. Krmenčík), Holeš - Lingr (65. Sor), Ševčík (65. Madsen), Olayinka - Schranz. Trenér: Trpišovský.
Sparta: Heča - Wiesner, Vitík, Čelůstka, Suchomel (46. Panák) - Sáček, Ladislav Krejčí mladší - Pešek (88. Ryneš) , Karabec (79. Pulkrab), Hložek (88. Pavelka) - Minčev (63. Haraslín). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.