Hlavní obsah

Ševčík opět rozhodl: Neřekl bych, že jsem specialista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že fotbalová Sparta našla nového pohárového odborníka. Michal Ševčík zaznamenal jediný gól ve 3. kole MOL Cupu v Líšni a ve středu v rámci osmifinále vstřelil vítěznou branku na 2:1 na půdě Bohemians. „Neřekl bych, že jsem specialista,“ usmívá se předsezonní posila ze Zbrojovky Brno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Sejk a Michal Ševčík (vpravo) ze Sparty oslavují vítězný gól na 2:1 během utkání osmifinále MOL Cupu s Bohemians.

Článek

Jednadvacetiletý Ševčík přišel na Letnou jako velký talent, do prvního mužstva se však dostává postupně a primárně nastupuje za rezervu ve druhé lize. „Cítím se lépe, nějakou dobu trvalo, než jsem dostal minuty. Dělám vše pro to, aby přibývaly,“ vzkazuje.

Ofenzivní záložník se v sezoně trefil ve Fortuna lize jednou, další dvě branky přidal právě v MOL Cupu. „Podruhé za sebou to je, ale jako specialista se necítím. Minutáž v poháru mám větší, takže také o gól více,“ konstatuje Ševčík.

Sparta se na postup hodně nadřela. Ještě o poločase prohrávala 0:1, po změně stran však vyrovnal svou premiérovou trefou za první tým Letenských Václav Sejk a obrat dokonal zmíněný Ševčík.

„Taková výhra nám do dalších zápasů hodně pomůže. Do inkasovaného gólu jsme byli lepší, pak šla naše psychika dolů. O poločase jsme si něco řekli a vyplatilo se. Ukázali jsme, že máme kvalitu a sílu. Za šanci a gól jsem samozřejmě strašně rád,“ podotýká.

Utkání bylo postupem času stále více emotivní, fanoušci domácích pískotem reagovali na každé lehké zdržování či momenty, kdy si hráči Sparty vyžádali ošetření. Dostali se do lehké výměny gest názorů i s trenérem hostí Brianem Priskem a v závěru s gólmanem Vojtěchem Vorlem.

Sparta má za sebou nepovedený týden. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Šlo o menší pražské derby. Každý do toho šel s tím, že pokud bude výsledek těsný, tak bude zápas vyhecovanější. Myslím, že jsme si s tím poradili,“ komentuje Ševčík. Ligová odveta přijde na řadu už v sobotu, tentokrát na Letné. „Bohemians mohou obměnit sestavu a nachystat se na věci, které jsme dnes používali. Budeme mít ale větší podporu v zádech, což je pro nás velká výhoda,“ dodává hrdina osmifinále.

Reklama