Hlavní obsah

Slavia je ve finále drtivým favoritem, Plzeň se dotýká dna

Praha

Plzeňská Viktoria má poslední příležitost, jak nevydařenou sezonu vylepšit pohárovou oslavou. Ve finále fotbalového MOL Cupu má proti Slavii výhodu domácího prostředí, aktuální rozpoložení staronového mistra ale sráží šance Západočechů nemilosrdně k zemi. Sešívaní tuzemské scéně vládnou a prohlášení, že po zisku titulu je dalším velkým cílem zisk poháru, je potřeba brát vážně. Plzeň pod novým koučem Bílkem dostala trojku od Sparty i od Pardubic, a tak se nelze divit, že bookmakeři kurzem 1,2:1 na zisk trofeje jednoznačně favorizují Slavii, zatímco Viktoria má kurz 4,50:1.

Pro Plzeň je to zápas roku. My ale chceme přivézt trofej do Edenu, má jasný cíl SlaviaVideo: SK Slavia Praha

 
Článek

Žádné velké překvapení se neskrývá ani v přístupu sázkařů, kteří o triumfu Slavie nepochybují. Celých 98 % vkladů je podáno na to, že pohár získají sešívaní, na Viktorii připadají pouhá 2 %.

„Všichni bychom čekali vyrovnanější kurzy na finále domácího poháru, navíc mezi Slavií a Plzní, dvěma nejlepšími českými kluby posledních let. A nejde jen o kurzy, ale především o úroveň zápasu. Málokdo teď vsadí na vyrovnanou bitvu. Plzeň se bohužel svými výkony vzdaluje dokonce od lepšího průměru ligy. A příchod nového trenéra zatím v týmu nic nezměnil," konstatuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Trénink fotbalistů Plzně před finále MOL CupuVideo: FC Viktoria Plzeň

„Slavia si v generálce na finále připsala v lize remízu s Karvinou, při jistotě titulu už ale přece jen trochu trpí motivace. Udržet neporazitelnost se podařilo, tým kouče Trpišovského se už zcela logicky koncentruje hlavně na čtvrteční pohár. Poslední výsledky Viktorie, která naopak honí každý bod, jsou alarmující mnohem více a zdá se, že léčba trenérem Bílkem příliš nefunguje, alespoň ne bezprostředně," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny, že se Viktorka dotýká svého dna a je totálním outsiderem finále.

Poslední vzájemný duel byl výmluvný

„Podle sázkových expertů se žádné překvapení zřejmě konat nebude. Slavia jen těžko hledá konkurenci. Viktoria se v posledních zápasech pod vedením nového kouče Bílka příliš nepředvedla. Finále je ovšem pro Západočechy důležité kvůli evropským pohárům. Když neuspějí, mohou čekat pravděpodobně pouze předkolo Konferenční ligy," přidává se Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

„Poslední vzájemný duel s výsledkem 5:1 mají všichni ještě v živé paměti. O aktuální formě obou soupeřů vypovídá poměrně jasně, Západočechům se navíc proti sešívaným nedaří dlouhodobě. Pokud Slavia předvede svůj standard, bude se v Edenu slavit double tak jako předloni. Plzeň toho bohužel nemá moc, čím by svého soupeře mohla zaskočit," přemítá Hanák.

Trénink fotbalistů Slavie před finále MOL CupuVideo: SK Slavia Praha

Při pohledu na samotný zápas se nezdá, že by Viktoria utkání dovedla alespoň do prodloužení. Výhra Slavie po 90 minutách má v nabídce kurz 1,45:1, remíza se sází v kurzu 4,50:1 a vítězství domácích dokonce 7,70:1. Vklady sázkařů jsou pak rovněž rozloženy zcela jednoznačně v poměru 98/1/1 ve prospěch hostujícího celku.

„Mnoho tipérů má na tiketu výhru Slavie s handicapem -1,0 a kurzem 1,58 nebo handicap -1,5 s kurzem 2,06," uvádí Světlíková. Často se sází také na výsledek zápasu bez remízy Slavia Praha 1,12.

Reklama

Související témata: