Hlavní obsah

Slavia - Vyškov 4:0Slavia si jasně poradila s Vyškovem a je v semifinále poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Lingr 1 : 0
19. Jurečka 2 : 0
22. Jurásek 3 : 0
62. Jurečka 4 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie ve čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu splnili roli velkého favorita a druholigový Vyškov v Edenu porazili hladce 4:0. Lídr nejvyšší soutěže rozhodl už v úvodních 22 minutách, kdy se trefili Ondřej Lingr, Václav Jurečka a Matěj Jurásek. Po změně stran podruhé skóroval Jurečka. Pražané si zahrají semifinále poháru po roční odmlce, soupeře poznají při losu 10. března.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jurečka ze Slavie Praha oslavuje gól na 2:0 během utkání čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Trenér Slavie Trpišovský udělal hned devět změn v základní sestavě oproti víkendovému vítěznému ligovému utkání se Slováckem (2:0). Do branky se v soutěžním zápase poprvé od září dostal Mandous, ale moc práce neměl. Druhý celek druhé nejvyšší soutěže, který v Edenu hrál první duel jarní části sezony, na favorita od úvodu nestačil a naději na boj o postup záhy ztratil.

Ve 12. minutě otevřel hlavičkou skóre Lingr a za devět minut se zblízka po akci na hranici ofsajdu prosadil Jurečka. Nepovedenou desetiminutovku hostů uzavřel gólem ve skluzu po centru z pravé strany Matěj Jurásek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr ze Slavie Praha během utkání čtvrtfinále MOL Cupu.

Vyškov v předchozích kolech vyřadil dva ligové týmy Jablonec a Zlín, Slavia už ale byla viditelně nad jeho možnosti. Moravský celek uchránil od výrazně vyšší porážky brankář Kinský, který navzdory hostování z Edenu směl proti pražskému klubu nastoupit.

Ve druhé půli devatenáctiletý gólman inkasoval jen 62. minutě, kdy neměl šanci proti Jurečkovi, který zblízka zaznamenal svou druhou trefu v utkání. V 78. minutě podrazil Kinský unikajícího Van Burena, ale kvůli ofsajdu se nakonec penalta nekopala. Slavia využila příznivého losu a v této pohárové sezoně vyřadila i třetí druholigový celek. Výsledkem 4:0 zvítězila také na Dukle.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Slavia Praha - MFK Vyškov 4:0 (3:0)
Branky: 19. a 62. Jurečka, 12. Lingr, 22. M. Jurásek. Rozhodčí: Starý - Nádvorník, Kubr - Machálek (video). ŽK: M. Jurásek - Alegue, Dweh. Diváci: 6697.
Sestava Slavie: Mandous - Pech, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek (68. Traoré) - Oscar, Ševčík (77. Douděra) - M. Jurásek (68. Van Buren), Lingr (68. Zafeiris), Ewerton - Jurečka. Trenér: Trpišovský.

Reklama