Hlavní obsah

Sparta po čtvrtstoletí vyřadila z poháru Slavii, v derby se jiskřilo! Slovácko dalším semifinalistou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ligu vystřídala pohárová středa. Dnes se odehrají dva ze čtyř zápasů čtvrtfinále MOL Cupu. Olomouc podlehla Slovácku až v penaltovém rozsřelu, po prodloužení byl stav 0:0. Ve šlágru vyrukoval obhájce trofeje a úřadující mistr Slavia v pražském derby se Spartou a marně se pokusila odčinit senzační sobotní porážku s Karvinou v úvodním kole jarní části první ligy. Letenští vyhráli 2:0 a po déle než 25 letech rivala z poháru vyřadila.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťané se v Edenu radují z první branky.

Článek
Fotogalerie

Jedno prokletí na podzim zlomili. Fotbalisté Sparty v lize poprvé od března 2016 a 14 soutěžních derby bez výhry porazili Slavii. Ve čtvrtfinále MOL Cupu v Edenu je čekal podobný úkol. V domácím poháru se jejich černá série táhla ještě déle. Naposledy sešívané porazili v květnu 1996 ještě s Pavlem Nedvědem v sestavě!

A Sparta vyhrála po lize i druhé derby v sezoně, naopak sešívaní na jaře i podruhé doma podlehli bez vstřeleného gólu...

Slávisté byli favoritem, ve čtvrtfinále domácího poháru však 301. derby překvapivě prohráli 0:2 a loňský triumf v soutěži neobhájí. Letenští rozhodli souboj druhého s třetím týmem ligové tabulky už v prvním poločase, kdy se trefili Ladislav Krejčí mladší a Jakub Pešek. V 85. minutě byl vyloučen domácí Taras Kačaraba. Slavia prohrála i druhý soutěžní zápas v jarní části sezony, o víkendu v lize senzačně podlehla Karviné 0:1. Sparta naopak částečně napravila remízu 0:0 v Českých Budějovicích.

Letenští porazili Slavii podruhé za sebou, v říjnu nad ní zvítězili doma 1:0 a připravili jí tehdy první prohru v lize po 54 zápasech. Předtím Sparta nevyhrála nad Slavií 14 soutěžních derby po sobě. V poháru Letenští oplatili červenobílým porážku 0:3 ze semifinále loni v květnu, v MOL Cupu zdolali odvěkého rivala po dlouhých šesti utkáních.

Fotbalisté Slovácka postoupili jako první do semifinále MOL Cupu. Ve čtvrtfinále domácího poháru zvítězili v Olomouci 4:2 po penaltách, v normální hrací době ani v prodloužení gól nepadl. Obě moravská mužstva před rozstřelem neproměnila pokutový kop. Domácí Pablo González selhal v 87. minutě a hostující Vlastimil Daníček ve 104. minutě.

Při penaltovém rozstřelu se vytáhl gólman Slovácka Filip Ngyuen, který zneškodnil pokusy Pavla Zifčáka a Kryštofa Daňka.

Zbylá dvě čtvrtfinále Hrade Králové - Bohemians 1905 a Jablonec s Mladou Boleslaví se odehrají až v příštím týdnu.

Program čtvrtfinále MOL Cupu
Středa 9. února
Olomouc - Slovácko 0:0 po prodloužení, penalty 2:4
Slavia - Sparta 0:2
Branky: 10. Krejčí mladší, 26. Pešek
Úterý 15. února
16:00 Hradec Králové - Bohemians 1905
Středa 16. února
14:00 Jablonec - Mladá Boleslav

Reklama