Hlavní obsah

Sparta se propadá do deprese a hráči po výprasku litují vlastní fanoušky

Praha

Čtyři dny, které znovu otřásly Spartou. Ligová porážka s předposlední Karvinou a tvrdá pohárová lekce od Slavie nastavily letenským fotbalistům neúprosné zrcadlo, kam se po nadějném začátku jara propadají. „Lituju naše fanoušky, že se museli na takový zápas dívat,“ netají obránce Matěj Hanousek, že rival je přehrál mnohem výrazněji, než výsledek 3:0 napovídá. Ohlasy ze sparťanského tábora si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Katastrofa. Vypadalo to, že pohár ani nechceme. I takto hodnotí prohru se Slavií hráči Sparty.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pohár pro ně byl poslední nadějí, jak v sezoně vyhrát nějakou trofej. Místo vytouženého postupu však přišel potupný výprask.

„Hned od začátku se na nás všechno valilo, ztráceli jsme půdu pod nohama," netají stoper Lukáš Štetina, že Slavia byla jasně lepší.

„Řekli jsme si, že pohár vyhrajeme, ale nic tomu nenasvědčovalo. Je to problém," kaboní se brankář Milan Heča.

Aby se teď Sparta obávala, aby v ligové nadstavbě udržela třetí příčku. Zatím má šestibodový náskok před Jabloncem.

„Ukáže čas, musíme udělat vše, aby to tak nebylo. Že jsme prohráli na Slavii, se stát může. Nikoliv však, jakým způsobem. Ligová prohra s Karvinou je pak další věc," přemítá trenér Zdeněk Ščasný.

S podzimem zatím nechtějí srovnávat

Zdá se však, že jeho tým se rychle propadá do deprese a marnosti. Úplně stejně jako na konci podzimu.

„Zatím nechci vůbec srovnávat. Porážka v derby je deprimující a nepříjemná. Srovnávat s podzimem se však současná situace moc nedá," míní kouč.

„V kabině někdo trefně řekl, že když jsme dřív byli ve srač..ch, dá se to pochopit. Teď jsme tam nebyli, ale přišel stupidní výkon s Karvinou a teď jsme všechno korunovali. Musíme posbírat veškeré síly, hlavně psychické, a pokračovat dál," líčí Ščasný.

Reklama