Hlavní obsah

Znojmo - Sparta 0:1Sparta ubránila náskok ve Znojmě, postup v poháru slaví i Slavia, po pauze smetla Třinec

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty zvládli vstup do MOL Cupu. V utkání 3. kola vyhráli na půdě druholigového Znojma 1:0, když se už v první půli trefil Vatajelu. Slavia sice v poločase prohrávala v Edenu s Třincem, ale po pauze přišla branková smršť a Pražané vyhráli 5:1. Pohárová soutěž si jednu senzaci ve středu stejně připsala. Vypadla pražská Dukla, prohrála na půdě třetiligových Domažlic 2:3. Před třemi roky vypadl klub z Julisky se stejným soupeřem ve druhém kole.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují po vedoucím gólu na hřišti Znojma ve třetím kole MOL Cupu. Úspěšným střelcem byl Vatajelu.

Článek
Fotogalerie

Slavia v neděli vyhrála ligové derby nad Spartou 2:0 a trenér Jaroslav Šilhavý proti Třinci zamíchal sestavou. A v Edenu po první půli překvapivě vedl tým z FNL. Po přestávce ale favorit skóre rychle otočil na 3:1 po zásazích Altintopa, Frydrycha a Sýkory. Náskok Pražanů pak ještě navýšil dvěma trefami útočník Tomáš Necid.

Sparta vydřela těsnou výhru

Letenští po letních změnách prožívají špatný vstup do sezóny a po derby jsou v lize až pátí s výraznou bodovou ztrátou. Ve Znojmě v pohárovém utkání si chtěli spravit chuť a podařilo se jim to, tedy alespoň výsledkově. V první půli se trefil Vatajelu a Pražané udrželi těsný náskok až do konce. Po pauze se Znojmo tlačilo za vyrovnáním, ale skórovat nedokázalo.

"Podle mého tam byla jasná penalta," zlobil se nad jednou situací ze závěru duelu znojemský Matúš Lacko v rozhovoru pro ČT Sport. Znojmo zjevně myslelo na lepší výsledek.

"Měli bychom vyhrávat přesvědčivějí, ale jak vidíte, tak týmy z ligy vypadávají i se soupeři z nižších soutěží. Takže výhru bereme, bylo to těžké utkání," poznamenal po závěrečném hvizdu sparťan Josef Šural.

Dukla si zopakovala propadák

Dukla sice vedla v Domažlicích po trefě Ostojiče, jenže pak dvakrát udeřili domácí. Trenér týmu z ČFL Pavel Vaigl před zápasem neskrýval, že je tým řádně nažhavený na soka z nejvyšší soutěže a na hřišti to bylo vidět. Chvíli po přestávce vyrovnal Hrubý a následně po zásahu Mužíka už Jiskra vedla. Vyrovnat sice stihl zkušený Holenda, ale nakonec Dukla nedosáhla ani na prodloužení. Mužík totiž svou druhou trefou v utkání poslal Domažlice do další fáze poháru. Fotbalisté Dukly jsou po Brnu a Bohemians třetím vyřazeným prvoligovým celkem. Dukla dala vzpomenout na tři roky starý nezdar, kdy právě s Domažlicemi vypadla už ve 2. kole.

V Hodoníně se trápil další z prvoligových celků - Liberec. Účastník MSFL držel se Slovanem, který nastoupil v kombinované sestavě, krok a také bezbrankový stav. Utkání dospělo do prodloužení, kde už favorit čtyřmi góly odmítl senzaci.

Výbornou formu ukázala Sigma Olomouc, která si na hřišti divizních Živanic s chutí zastřílela a vyhrála 8:0. Nabito mě i Votroci z Hradce Králové, když zvítězili na hřišti HFK Olomouc 8:1.

Jablonec vysvobodil Tecl

Dařilo se i dalším celkům z nejvyšší soutěže. Jablonec měl ale hodně práce s Viktorií Žižkov. Severočeši vyhráli 2:1 a k postupu pomohla domácím až tři minuty před koncem trefa útočníka Stanislava Tecla. Jihlava zvítězila nad druholigovým Sokolovem 1:0, Karviná vyhrála v Kroměříži také rozdílem třídy 4:0. Mladá Boleslav si poradila doma s Příbrami 3:0.

Třetí kolo MOL Cupu, českého fotbalového poháru:
Znojmo - Sparta 0:1 (0:1)
Branka: 26. Vatajelu.
Sparta: Dúbravka - Karavajev, Mareček, Štetina, Čivič - Šural, Mavuba (69. Biabiany), Sáček, Vatajelu (82. Zahustel) - Plavšič (62. Mandjeck) - V. Kadlec. Trenér: Stramaccioni.
Slavia - Třinec 5:1 (0:1)
Branky: 49. Altintop, 53. Frydrych, 60. Sýkora, 71. a 90. Necid - 45. Hošek.
Slavia: Kovář - Bořil (73. Van Buren), Bílek, Frydrych, Flo - Sýkora, Hromada (46. Stoch), Souček, Zmrhal - Mešanovič (32. Altintop), Necid. Trenér: Šilhavý.
Třetí kolo MOL Cupu
Jiskra Domažlice - Dukla Praha 3:2 (0:1)
Branky: 55. a 67. Mužík, 51. Hrubý - 14. Ostojič, 64. Holenda.
Dukla: Hruška - Kušnír, Ostojič, Bezpalec, Podaný - Brejcha (62. Duranovič), Miloševič, Tetour - Holík (78. Mustedanagič), Holenda, Schranz (73. Koval). Trenér: Hynek.
Sokol Živanice - Sigma Olomouc 0:8 (0:2)
Branky: 30. a 63. Moulis, 47. a 81. Hála, 28. Plšek, 59. Manzia, 67. Kalvach, 74. Obročník.
Olomouc: Reichl - Hála, Štěrba, Polom, Vepřek (66. Kalvach) - Zahradníček (72. Sladký), Texl, Obročník, Plšek (56. Manzia), Moulis - Linhart. Trenér: Jílek.
FK Hodonín - Slovan Liberec 0:4 po prodl. (0:0)
Branky: 105. a 116. Pulkrab, 113. Hybš, 120. Folprecht.
Liberec: Hladký - Kulhánek, Kúdela, Karafiát - Vácha (77. Folprecht), Havelka - Malinský (62. Coufal), Bosančič, Hybš - Voltr, Bartl (62. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.
1. HFK Olomouc - FC Hradec Králové 1:8 (0:4)
FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)
Branky: 30. a 69. z pen. Magera, 67. Vukadinovič
Mladá Boleslav: Agajev - Takács (20. Pauschek), Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek, Ljovin - Vukadinovič (80. Komličenko), Rada, Mareš - Magera (76. Babalj). Trenér: Uhrin ml.
FK Jablonec - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1)
Branky: 51. Masopust, 87. Tecl - 13. Podrazký z pen.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Kysela, Hanousek - Masopust, Považanec, Trávník, Jovovič (89. Zelený) - Mihálik (63. Doležal), Tecl (90. Janetzký). Trenér: Klucký.
Vysočina Jihlava - Baník Sokolov 1:0 (0:0)
Branka: 59. Novotný.
Jihlava: Hanuš - Pecháček, Kryštůfek, Rosa, Keresteš - Zoubele (56. Dvořák), Urblík (66. Nový) - Záviška, Daníček, Novotný - Klíma (83. Fulnek). Trenér: Kopecký.
Kroměříž - MFK Karviná 0:4 (0:3)
Branky: 21. Lischka, 30. Štepanovský, 42. Lingr, 66. Puchel.
Karviná: Le Giang - Čolič, Hošek (65. Šisler), Lischka, Vondra - Smrž, T. Weber - Štepanovský (53. Duda), Lingr, Puchel - Ramírez (61. Panák). Trenér: J. Weber.

Reklama