Hlavní obsah

Spartě zatrnulo. Řepka se zranil a nikdo neví, jak dlouho bude chybět

PRAHA

První díl semifinálové pohárové partie sice Sparta zvládla a Teplice porazila, přesto se nad fotbalovou Letnou stáhla černá mračna. Stoper Tomáš Řepka totiž po půlhodině odbelhal ze hřiště a Pražané trnou, jak moc vážné bude jeho zranění. „Až důkladné lékařské vyšetření ukáže, jak na tom je,“ snažil se nasadit tvář hráče pokeru trenér Jozef Chovanec.

Článek

I Chovancovi zatrnulo. Představa, že se nejen příští týden v pohárové odvetě na teplických Stínadlech, ale hlavně v závěrečných ligových kolech bude muset obejít bez Řepky, ho musela vystrašit. „Nepříjemnost by to byla, ale museli bychom se s ní vyrovnat. Každý je nahraditelný,“ tvrdil sice letenský kouč bezprostředně po prvním semifinále, ale i jemu určitě bleskla hlavou myšlenka na zpackaný závěr podzimu, kdy Sparta nastupovala bez Řepky a rozdávala body prakticky na požádání. V šesti zápasech, kdy v obraně chyběl, jich Letenští ztratili jedenáct!

„Chyběl by, to je jasné. Je velkou osobností jak v kabině, tak i na hřišti, diriguje celou obranu, takže jeho absence by byla velkou ztrátou. Zvláště teď, kdy jsme v lize stáhli náskok Slavie na pět bodů a začali víc pošilhávat před sebe než dozadu,“ neměl v sobě Roman Hubník zdaleka tolik víry, jako trenér Chovanec.

Měl k tomu své důvody. Jakmile v pohárovém semifinále s Teplicemi Řepka z trávníku odešel, v obraně Sparty to povážlivě zaskřípalo. „Střídající Tomáš Huber se potřeboval chytit, proto jsme po jeho příchodu hráli opatrně a báli se pouštět dopředu. Postupně jsme se ale zlepšovali a i on až na dvě výjimky úkol zvládl,“ přiznával Hubník.

„Uznávám, jeho absence by byla nepříjemná,“ přitakal trenér Chovanec, jedním dechem však dodával: „Jenže na druhé straně se uzdravují další hráči. Od začátku nastoupil Berger, v druhé půli se na hřišti objevil Wilfried, takže situace se zlepšuje a bude jen na nás, abychom se s nejbližšími soupeři vyrovnali. Nejprve v lize se Zlínem, pak v pohárové odvetě s Teplicemi.

Reklama

Související témata: