Hlavní obsah

Svátek v Rokycanech! Divizní klub zaháněl novináře „Toje De Backela“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hřišti na stejnou senzaci jako na sociálních sítích Rokycanští nenavázali, přesto si vysloužili uznání a potlesk fandů svých i mnoha dalších z celé republiky. Divizní klub doma ve 2. kole tuzemského poháru prohrál s favorizovaným Libercem 1:5 a v soutěži letos končí, ale vítězem je také.

Foto: Jaroslav Appeltauer (FC Slovan Liberec)

Ve 2. kole Mol Cupu se utkaly Rokycany s Libercem. V dresu Liberce Denis Višinský a Rokycan Dušan Holek.

Článek

Díky povedené předzápasové kampani na Twitteru proměnil vedoucí celek divize A „běžný" pohárový duel v poutavou šou.

„Upozornění pro naše lidi u pokladen, ochranku a pořadatele. Kdyby se v průběhu druhého poločasu dobýval do areálu belgický novinář Toje De Backel, v žádném případě ho nepouštějte dovnitř. Akreditaci jsme mu neudělili!" tweetoval klub krátce před zápasem s Libercem, na který vyrobil i speciální památeční šály.

Tento vtípek byl jedním z mnoha, kterými Rokycany pobavily fotbalové Česko v uplynulých týdnech na svém twitterovém účtu. Ten si založily speciálně u příležitosti střetu s prvoligovým týmem. "Z Rokycan odjíždíme s nepořízenou - angažovat správce twitterového účtu se nám nepodařilo," žertovali po utkání Liberečtí.

Však v počtu sledujících na Twitteru se klub z města s necelými 14 tisíci obyvatel vyšvihl na české fotbalové scéně symbolicky v den utkání až na páté místo. Před sebou už mají jen Spartu, Slavii, Plzeň a Ostravu!

„Tak cíl splněn. Dostali jsme se do TOP 5 fotbalových klubů v Česku. Za 19 dnů a 160 tweetů. Moc děkujeme. S jednou věcí jsme si na dnešek neporadili. Zasekla se svatopetrská automatická závlaha a celé dopoledne pršelo. Už se to snad podařilo opravit. Přijďte, prosím," apelovali v den zápasu na fanoušky. Nakonec byl stadion i přes nepřízeň počasí zaplněný.

„Atmosféra byla super. Je to jen ukázka toho, jak pár týdnů kvalitní PR práce dokáže lidi v tom správném slova smyslu pobláznit, aby na fotbal přišli i v ne v úplně slunečném počasí," ocenil soupeře i liberecký kapitán Theo Gebre Selassie, který jejich tweety sledoval. „Dělali to velmi dobře," pochválil je.

„Furt nula nula," tweetoval správce účtu hned v první minutě zápasu. Pak však začal kolem stadionku obcházet belgický novinář „Toje De Backel"...

V 5. minutě poslal favority do vedení právě Gebre Selassie a za deset minut přidal po rohovém kopu druhou trefu. „Z respektu k soupeři jsme se rozhodli dnes na Twitteru nevyužívat oslavné gólové grafiky," reagoval na síti liberecký Slovan, za který pak deset minut před koncem zvýšil Michal Fukala.

„My se nevzdáme. Nikdy se nevzdáme. Ať si to všichni zapamatují," parodovali již s předstihem v Rokycanech výrok bývalého českého premiéra. A sestava složená ze zámečníka, zásobovače, programátora, realitního makléře či učitele slib potvrdila. Ve 41. minutě stadion rozjásal po perfektní individuální akci po levé straně obránce Tomáš Glazer.

„Tohle je pro nás krásný okamžik. I když prohráváme," slavily branku Rokycany, které vyřadily v předkole Komárov a v prvním kole Kladno.

Po pauze inkasovaly ještě dvakrát a jejich slavná mise končí, jenže jak Rokycany samy na Twitteru tvrdí: „Svět fotbalu už nikdy nebude jako dřív! Na zápas s Libercem chceme virtuálně vyprodat náš stadion třeba pětkrát. Nebo aspoň třikrát. Anebo ani to ne. Možná to bude jenom pár gaučenek. Nevadí. Ale když nám pomůžete, naše mládež vám to nikdy nezapomene," ohlásil na sociální síti klub, který i díky své marketingové kampani vybral na svou mládež na Donio.cz desítky tisíc korun

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články