Hlavní obsah

Zápas roku v Rokycanech! Vzkaz poslal šéf Slavie i fotbalisté Zlína, přiletět chtěl i Coufal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý fotbaloví fanoušci v Česku sledovali Plzeň s Interem Milán, dnes se jejich pozornost přesouvá jen pár kilometrů dál na východ. Ve 2. kole Mol Cupu hostí divizní Rokycany prvoligový Liberec a západočeský klub dokázal povedenou marketingovou kampaní na Twitteru proměnit „běžný“ pohárový duel v poutavou událost.

Foto: Twitter @fcrokycany

Rokycany baví Twitter.

Článek

Na Twitteru baví vtipnými hláškami fotbalové Česko už od konce srpna, kdy los Rokycanům přidělil atraktivního soupeře.

„Dnešní zápas pozorně sledujeme. Rokycany nabídly možnost převzetí strategického partnerství Slavie se Slovanem za výrazně výhodnějších podmínek. Přejeme zážitkový zápas oběma klubům. Skvělá propagace fotbalu zatím," popřál na sociální síti i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík s narážkou na spolupráci Slavie se Slovanem, kde momentálně hostuje pět hráčů sešívaných.

"Pane Tvrdíku, moc se Vám omlouvám, ale abych tweetoval ještě i za Slavii, to už opravdu nestihnu. Ruce dvě, klávesnice jedna... Ale přáteláček v Edenu si šoupnout klidně můžeme," reagoval s úsměvem twitterový účet aktuálně vedoucího celku divize A. Jeho správce v Rokycanech zatím tají. „Účet spravuje jeden z našich mládežnických trenérů, který si však přeje zůstat v anonymitě. Chce pomoci s propagací zápasu s Libercem," vysvětlil Sport.cz již před dvěma týdny sekretář klubu Václav Moulis.

Každopádně první triumf outsider zaznamenal už před zápasem. Twitterový účet si sice Rokycany založily až po losu, ale momentálně mají již přes osm tisíc sledujících, čímž trumfly většinu prvoligových klubů a v tomto týdnu předstihly i Liberec. V žebříčku klubů v počtu „followerů" jsou aktuálně šestí a Bohemians na pátém místě mají na dostřel.

„Taky nemůžete dospat? Dnes nás čeká „zápas roku" na půdě nejsledovanějšího českého divizního klubu. Kdyby měla twitterová liga nadstavbu, dostaly by se Rokycany do skupiny o titul... Naším dnešním úkolem však bohužel je ukončit jejich cestu do Evropy už v 2. kole Mol Cupu," reagoval Slovan Liberec, který před rokem právě ve druhém kole vypadl s třetiligovými Zbuzany.

I teď se prý může na malém stadionku dnes stát cokoli. „Včera při přípravách na utkání roku jsme zjistili, že začala stávkovat nějaká elektronka v naší časomíře a nebude fungovat. Děkujeme klubu TJ Sokol Radnice za zapůjčení té jejich. Narozdíl od naší na ní jde ale zobrazit pouze jednociferný počet gólů. Snad to Liberci nebude vadit," vtipkovaly Rokycany, na jejichž postup sázkové kanceláře vypsaly kurz převyšující dvacet ku jedné.

Přiletět na zápas z anglické metropole chtěl i český reprezentant a bývalý hráč Liberce Vladimír Coufal, jenže nenašel žádný přímý spoj Londýn-Rokycany a navíc musí s West Hamem na utkání Konferenční ligy...

Úspěch by jim díky úspěšné kampani přáli mnozí, včetně zlínských fotbalistů Martina Filla s Václavem Procházkou, kteří na západ poslali vzkaz.

„Zdravíme na západ Čech a držíme vám palce v bitvě roku," uvedl Fillo. „Kluci rokycanský, vypisujeme vám speciální prémii za postup, a to bude sud piva," pokračoval Procházka, jehož bratr hraje v Rokycanech v útoku. „Třeba Kozla," zakončil vtipně Fillo s narážkou na libereckého kouče Luboše Kozla. Jedno je jisté, pivo poteče tak i tak. Rokycanský zápas roku začíná v 16.30.

Reklama