Hlavní obsah

Svědík po postupu do finále: Je to vzkaz všem, kteří nám nepřáli a házeli nám klacky pod nohy!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Se svými hráči a fanoušky Slovácka nejprve křepčil na hřišti, slavil s nimi postup do finále fotbalového MOL Cupu přes Hradec Králové (1:0). Pak ale trenér Martin Svědík nasadil kamennou tvář. „Zahrát si finále se nepoštěstí každý rok. Je to vzkaz všem, kteří nám nepřáli a házeli nám klacky pod nohy," prohlásil 47letý kouč po pátečním utkání na stadionu v Mladé Boleslavi, které rozhodl gól Ondřeje Šašinky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka oslavuje se spoluhráči vítězství a postup do finále během utkání semifinále MOL Cupu.

Článek

Jak si Svědíkova slova vyloži, co jimi měl na mysli? I po dotazu na tiskové konferenci zůstal tajemný. „Konkretizovat nebudu. Ale dotyční lidé dobře vědí, o kom mluvím," pravil stroze Svědík.

Namíchlo ho snad, že nebyla vyslyšena žádost Slovácka o odložení semifinále vzhledem k nepříznivému stavu kádru? Několik hráčů je po covidu, další zranění a nalomení. Navíc se musel tým obejít bez kanonýra Václava Jurečky, který byl premiérově povolaný do reprezentace, a také bez Filipa Vechety, který byl s jednadvacítkou na kvalifikaci v Albánii.

Jurečka v baráži ve Švédsku nenastoupil, teoreticky mohl být pro semifinále k dispozici. Snažilo se ho Slovácko po vyřazení z baráže o MS vyvázat z národního mužstva, které přiletělo ze Stockholmu kolem pátečního poledne? Čechy sice ještě čeká v úterý povinná příprava ve Walesu, ta by se však bez Jurečky mohla obejít. „Bez komentáře," reagoval Svědík.

„Chtěli jsme odložit zápas, nebyli jsme v ideálním rozpoložení. O to víc jsme chtěli vyhrát. Ukázali jsme vnitřní sílu," doplnil kapitán Michal Kadlec s tím, že Slovácko horkotěžko skládalo sestavu. "Strašně moc si cením přístupu kluků, kteří byli po covidu nebo po zranění. Nikdo z nich neřekl, že by nešel hrát. Byla v nich touha hrát semifinále, podílet se na postupu. Patří jim velké dík," podotkl kouč Slovácka, které se do finále kvalifikovalo po třinácti letech.

„Slovácko bylo o gól lepší, postoupilo zaslouženě. Nás mrzí, že jsme poslední krůček do kýženého finále neudělali. V první půli jsme se dostali do dvou vyložených šancí, brankář Fryšták proti hlavičce Vlkanovy vytasil zázračný zákrok. Vašulínovi následně skočil, jinak by uklidil míč do prázdné brány. Jarní terén nám zmařil šanci. Chybělo ale málo, abychom zápas dovedli do prodloužení. S pohárovou cestou jsem spokojený, mužstvo získalo další zkušenosti."
Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek o semifinále MOL Cupu

Jeho tým mohl utkání dohrávat ve větším klidu, kdyby platil gól Sadílka z 72. minuty. Odvolaný byl na základě upozornění videorozhodčího, který odhalil ofsajdové postavení Cecilii v polovině gólové akce.

„Bylo ale především důležité, že jsme neinkasovali ze dvou šancí Hradce v první půli. Podržel nás hodně brankář Fryšták. Po přestávce si nevzpomínám, by měl soupeř vyloženou šanci. Výsledek jsme s přehledem udrželi," pochvaloval si Svědík.

O vítěznou trofej si to Moravané rozdají 4. května na svém stadionu s pražskou Spartou. Na podzim ji v lize doma roznesli 4:0. Cítí šanci na premiérový zisk domácího poháru? „Cíl jsme splnili, finále je pro nás třešnička na dortu. Máme doma Spartu, pokusíme se pro Slovácko získat první trofej," uzavřel Svědík.

Reklama