Hlavní obsah

Je hezký, že si na starý kolena zahraju ještě jedno finále, zářil Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí pohár vyhrál třikrát se Spartou, dvakrát kopal rozhodující penaltu. Na sklonku kariéry bude mít obránce Michal Kadlec možnost dobýt trofej počtvrté. V dresu mateřského Slovácka. „Je hezký, že si na závěr kariéry znovu zahraju finále," zářil Kadlec po pátečním vítězném semifinále MOL Cupu proti Hradci Králové (1:0), které rozhodl gólem Ondřej Šašinka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka.

Článek

Byl viditelně unavený, na tváři mu ale hrál úsměv. Není divu, Slovácko si po třinácti letech zahraje finále domácího poháru. Zkraje května vyzve doma pražskou Spartu.

„Chceme se zapsat do historie klubu, získat pro Slovácko konečně trofej. Věřím, že ji fanouškům přineseme," řekl zkušený stoper a tím, že tým nebyl před semifinále v ideálním rozpoložení. Chyběl kanonýr Václav Jurečka, který je s reprezentací, někteří hráči byli po nemoci, další nalomení. „Ale ukázali jsme vnitřní sílu," pochvaloval si Kadlec.

Slovácko podržel v prvním poločase brankář Fryšták, který proti hlavičce Vlkanovy ze dvou kroků vytáhl zázračný zákrok. „Fryšta nás hodně podržel, potom jsme udeřili my. Měli jsme i další šance. Po neuznaném gólu na dva nula jsme měli hluchou pasáž, ale soupeři jsme pak nic nedovolili," podotkl 37letý obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka oslavuje se spoluhráči vítězství a postup do finále během utkání semifinále MOL Cupu.

Finálového soupeře Spartu roznesli Moravané na podzim doma v lize 4:0. Vezmou si z tohoto utkání recept? „Teď to bude o něčem jiné. Ale kdyby byl stejný výsledek, nezlobili bychom se. Můžu slíbit, že uděláme maximum, abychom trofej pro Slovácko získali," uvedl Kadlec. „Sparta bude favorit, ale respekt z nás mít i vzhledem k podzimnímu zápasu bude. Když MOL Cup vyhrajeme, bude to pro nás jako titul," dodal stoper.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články