Hlavní obsah

V domácím fotbalovém poháru byly zrušeny další dva zápasy

Praha

V domácím fotbalovém poháru MOL Cupu byly kvůli koronavirové krizi zrušeny zbylé dva zápasy 2. kola. Ze soutěže odstoupil druholigový Vyšehrad a po dohodě klubů se ve středu neuskuteční ani další dohrávka mezi divizním Kolínem a druholigovým Žižkovem, který bez boje postoupil dál.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Slavoje Vyšehrad s fanoušky.

Článek

V kádru Vyšehradu se už podruhé objevil koronavirus a vzhledem k řadě pozitivních testů nemohli Pražané nastoupit k dvěma utkáním druhé ligy. Po návratu k tréninku měli ve středu hrát pohár v Karlových Varech, účasti se ale nakonec vzdali, neboť je už v pátek čeká duel v Hradci Králové.

"Za situace, kdy měla řada hráčů Slavoje Vyšehrad pozitivní testy na covid-19, což mělo za následek narušení tréninkového procesu a několik odložených utkání, nelze odehrát dva mistrovské zápasy v rozmezí 48 hodin. Slavoj proto po zralém zvážení současného stavu odstupuje z MOL Cupu," uvedl klub v prohlášení na webu.

Soutěž opustil i divizní Kolín, který v prvním kole po penaltovém rozstřelu senzačně vyřadil prvoligového nováčka z Pardubic a nyní měl přivítat Žižkov. "Po dohodě klubů se druhé kolo MOL Cupu v Kolíně neodehraje. Důvodem je preventivní opatření proti stále se zhoršující situaci a neustále rostoucímu počtu nakažených onemocněním covid-19 v Praze a Středočeském kraji," uvedl předseda kolínského klubu Vladimír Zeman.

Foto: fkvz.cz

Radost fotbalistů Viktorie Žižkov

"Z důvodu očekávání velkého počtu diváků bylo toto utkání označené z hygienického hlediska jako rizikové. Oba kluby upřednostňují své mistrovské soutěže a nechtějí podcenit rizika současného stavu vývoje šíření onemocnění covid-19," dodal Zeman. Podle žižkovských internetových stránek soupeř odstoupil.

Domácí pohár je výrazně poznamenaný koronavirovou krizí. Řada klubů z nižších soutěží raději odstoupila kvůli povinnosti absolvovat před zápasy se soupeři z první a druhé ligy test na covid-19 a hrozbě celotýmových karantén pro neprofesionální mužstva. Kontumováno bylo 18 z 27 utkání 2. kola. Třetí kolo se bude losovat ve čtvrtek a do hry se už zapojí i pětice českých zástupců v evropských pohárech.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín