Hlavní obsah

Derby v Edenu! Třaskavý los čtvrtfinále MOL Cupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Naposledy to v lize mezi odvěkými rivaly pořádně vřelo. Páteční los MOL Cupu pak určil, že se Slavia se Spartou utkají i ve čtvrtfinále poháru. V derby, které by se dle původních plánů mělo odehrát 28. února 2024, se tak dá opět očekávat napjatá atmosféra. Kromě pražských S svedlo osudí proti sobě druholigové Opavu s Duklou, Jablonec s Plzní a Zlín s Libercem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Emoce v derby. Ladislav Krejčí ze Sparty a Jan Bořil (18) ze Slavie Praha během potyčky.

Článek

Všechny zraky budou každopádně upřeny do Edenu. Ve stánku pražské Slavie dojde k repríze finále MOL Cupu z minulé sezony, které se hrálo naopak na Spartě a sešívaní v něm zvítězili 2:0. Navíc půjde o první střet arcirivalů od zářijového ligového střetnutí, které bylo nabité vším, jen ne fotbalem. Červené karty za potyčku kapitánů Ladislava Krejčího a Jana Bořila ještě všichni chovají v živé paměti, a mluví naprosto za vše. Pro připomenutí, Slavii tehdy před vlastními fanoušky poslal do vedení Václav Jurečka a v závěru nastavení srovnával z penalty na 1:1 Lukáš Haraslín.

V poháru by se oba celky měly střetnout 28. února 2024. Přičemž jen o tři, případně čtyři dny později se na Letné utkají i v lize. Český fotbal tak čeká poměrně lákavý dvojboj derby.

Los dvojic čtvrtfinále MOL Cupu

Slavia – Sparta

Opava - Dukla

Jablonec - Plzeň

Zlín - Liberec

Podle původních plánů by se všechna utkání měla odehrát 28. února 2024.

Další čtvrtfinálovou dvojici budou tvořit druholigové celky, Opava s pražskou Duklou. S absolutní jistotou se tak dá konstatovat, že alespoň jeden z účastníků druhé nejvyšší soutěže se podívá do semifinále MOL Cupu. Utkání hrané ve Slezsku pak rozhodne, který z nich to bude. Posledním druholigovým týmem, který se v poháru dostal mezi čtyřku nejlepších, byla právě Opava v sezoně 2016/17. Ta tenkrát šokovala i vyřazením Mladé Boleslavi a procpala se až do finále, kde ale podlehla 0:1 Zlínu.

Také Zlín dokázal postoupit do čtvrtfinále MOL Cupu v letošní sezoně, ve čtvrtfinále bude hostit Slovan Liberec. Čtvrtého semifinalistu určí souboj Jablonce s Plzní na hřišti severočeského mužstva. Vzhledem k únorovému termínu se dá očekávat, že Viktoria bude bojovat jak s houževnatým soupeřem, tak nehostinnými, mrazivými podmínkami.

Reklama