Hlavní obsah

V úterý Sparta, ve středu Slavia. Bookmakeři těžko hledají favorita finále. A co penalty?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjimečný zápas. Pražská „S“ se dosud ve finále domácího poháru v samostatné historii utkala jen jednou, v roce 2002 zvítězila Slavia 2:1. Večer má při vyvrcholení sezony MOL Cupu výhodu domácího prostředí Sparta. Zatímco ještě v úterý byla podle kurzů mírným favoritem, v den zápasu už jím jsou spíše sešívaní. Je znát, že bookmakeři těžko hledají favorita finále.

Tyto úspěchy a trofeje nejvíc tvoří pouto ke klubu, říkal to už Bořek, připomíná Ladislav Krejčí. Půjde na penaltu? Video: Sport.cz

 
Článek

Kurzy jsou pohyblivé, co říkají aktuální sázkové tendence? Pokud jde o samotný zápas, Tipsport má 1 (2,68) - 0 (3,49) - (2,60), Fortuna pak 1 (2,62) - 0 (3,60) - (2,62). V případě vítěze do rozhodnutí Tipsport u Sparty 1,95 a Slavie 1,91, Fortuna u Sparty 1,92 a Slavie 1,92.

Bude výhra v poháru správným vykročením k zisku double, nebo se naopak rivalové o cenné trofeje z poháru a ligy podělí? Každopádně se očekává vyrovnaný zápas.

Že bude hlediště půl na půl, to jsem na Letné nezažil. Nedokážu si tu atmosféru představit, říká Tomáš HolešVideo: Sport.cz

„K tomuto názoru nás vede jak poslední vzájemný ligový duel 3:3, tak ostatní výsledky a výkony obou klubů. Spíš je otázkou, jaké sestavy trenéři do poháru pošlou. Všichni soudíme, že Spartu i Slavii zajímá především ligová zápletka a zisk titulu. Pohárový kredit je přece jen o stupínek níž," avizuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Pokud by oba kluby nasadily do finále ‚béčkové' sestavy, tak bych víc šancí dával Slavii. Má širší kádr, navíc je na veletoče a míchání se sestavou zvyklá a tyhle situace trenérský štáb sešívaných umí. Šachům se sestavou nahrává i fakt, že Sparta je na tom před ligovou nadstavbou o krok lépe a další ligové derby čeká Letnou už za necelých 14 dní," komentuje finále Urbanec.

„Ani jeden ze soupeřů se bezprostředně nenachází v ideálním rozpoložení. Slavia o víkendu senzačně padla doma z Hradcem, přišla o vedení v tabulce a s ním související nespornou výhodu pro ligové finále. Sparta zase tři body v Liberci zachraňovala až penaltami v nastavení," zmiňuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Letenským se do sestavy po karetním trestu vrací Krejčí a Zelený, naopak Čvančara má definitivně po sezoně. Výhodu domácího prostředí má Sparta, vstupenky se nicméně tentokrát dělí 50 na 50 a vyrovnaný duel naznačuje i poslední vzájemný souboj. Už proto, že v něm musel kouč Trpišovský citelně improvizovat se sestavou. Oba týmy půjdou do utkání naplno, není na co se šetřit, zisk trofeje může jeden či druhý klub do zbytku sezony uklidnit. Sázka na remízu se tak vyloženě nabízí," radí Hanák.

Jaký vliv bude mít finálový zápas MOL Cupu na nadstavbu ligy? Diskuze v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Rozhodnout může i nejmenší detail nebo zaváhání. „Podle sázkařů tým Briana Priskeho nebude dostatečně silný, aby dovedl zvládnout více klíčových utkání po sobě, a častěji tipují výhru Slavie. Přijali jsme na ni 49 % vkladů a 17 % náběrů jde na remízu," uvádí za Chanci mluvčí Markéta Světlíková.

Na tiketech se poměrně často objevuje remíza. Na „kříž" je u Fortuny podáno 24 % vkladů, na Spartu vychází 40 % a na Slavii 36 % náběrů.

Pokud jde o příležitost, kdo bude v zápase kopat penaltu, větším favoritem je Sparta (4,00) než Slavia (4,50).

Z pohledu potenciálních střelců vidí bookmakeři nejlepší vyhlídky u sparťanů Kuchty (2,8), Haraslína a Krejčího (oba 4,00). Z tábora sešívaných by mohli nejspíše udeřit Van Buren a Jurečka (oba 3,5:1).

Reklama