Hlavní obsah

Žižkov vyhrál v pohárové dohrávce v Líšni 1:0

BRNO

Fotbalisté prvoligové Viktorie Žižkov v sobotu zvítězili v dohrávaném utkání osmifinále Poháru ČMFS v Brně nad divizním týmem SK Líšeň 1:0. Vítěznou branku vstřelil jedenáct minut před koncem Švancara, v nervózním závěru dohrávali Pražané poslední dvě minuty bez vyloučeného Kušníra.

Článek

Líšeň se po senzačním vítězství nad pražskou Slavií chtěla vytáhnout i na Žižkov. Zejména v prvním poločase byla hra vyrovnaná, zkušenější hosté se sice dostali do dvou slibnějších střeleckých příležitostí, obě ale zlikvidoval brankář Sedmidubský.

Po změně stran už tlak Viktorie narostl. Na měkkém a blátivém terénu si Pražané vypracovali další čtyři šance, v koncovce ale nevyzráli na pozorného Sedmidubského. Teprve jedenáct minut před koncem obrana Líšně kapitulovala a Švancarova střela skončila v síti. V početní převaze v posledních minutách zápasu se ještě dostala Líšeň do velkého tlaku, zkušeně hrající Žižkov ale vyrovnání nedovolil.

Rozblácený terén vyhovoval více Žižkovu

"Chybělo nám deset minut k penaltám, což by byla pro naše diváky odměna za jejich věrnost. Rozblácený terén vyhovoval více soupeři, našim hráčům chyběly už ve druhém poločase síly. Hodně nám jich vzalo v týdnu i odklizení hřiště od sněhu, na kterém se podíleli i fotbalisté," řekl po utkání trenér Líšně Bohumil Smrček.

Kouč vítězů Stanislav Griga byl s výkonem svého týmu spokojen. "Měli jsme převahu i více šancí, soupeř ale zaslouží ocenění za bojovnost. Určitě jsme se poučili z porážky a pohárového vyřazení Slavie. Vítězství jsme si zasloužili," uvedl Griga.

Do jarního čtvrtfinále už dříve postoupily Brno, Sparta Praha, Liberec, Jablonec, Bohemians Praha, HFK Olomouc a Třinec.

Výsledek - 4. kolo:
SK Líšeň - Viktoria Žižkov 0:1 (0:0)
Branka: 79. Švancara. Rozhodčí: Hájek - Pelikán, Dobrovolný. ČK: 88. Kušnír (Žižkov). Diváci: 1600.
Sestava Žižkova: Pařízek - Kučera, Labant, Kropík, Šťastný - Kušnír, Da Silva, Procházka, Moughfire (46. Bukač) - Švancara, Stracený. Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: