Hlavní obsah

Změna! Diváci na tribuny zatím nesmějí! Pohár se odehraje bez fanoušků

Plzeň
Aktualizováno

Návrat diváků na fotbalové stadiony nepůjde tak rychle, jak se v úterý zdálo. Po intervenci ze strany příslušných orgánů došlo k zastavení celé akce při dnešním pohárovém duelu Plzeň - Teplice, diváci do hlediště nemohou pod hrozbou vysokých sankcí. Ministerstvo upřesnilo, že úprava platí až od nadcházejícího ligového kola. Opatření se tak týká i druhého středečního utkání MOL Cupu mezi Olomoucí a Slavií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Plzně během utkání se Slavií.

Článek

Diváci byli natěšení jen necelý den. Zase budou muset zůstat doma.

"Důležitá informace pro všechny permanentkáře, kteří se dnes odpoledne chystali na fotbal do Doosan Areny. Po intervenci ze strany příslušných orgánů došlo k zastavení celé akce, fanoušci do hlediště nemohou pod hrozbou vysokých sankcí," varuje Viktoria Plzeň své příznivce ve středu v poledne. Zápas s Teplicemi začne v 17:00.

Jak klub poukazuje, v úterý večer na základě aktuální situace udělal vše pro to, aby mohl za přísných podmínek pustit na stadion omezené množství permanentkářů, dokonce se jim rozhodl zajistit i testování zdarma. Vše zbytečně.

„Před několika okamžiky nám vše zastavily příslušné orgány. Povolení je prý platné až od 1. května, tudíž dnes nemůžeme vpustit žádné fanoušky na stadion pod hrozbou vysokých sankcí," vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„V první řadě se chceme omluvit všem našim fanouškům, kteří si začali zařizovat všechny věci nutné pro návštěvu stadionu. Rozhodnutí nechápeme, nerozumíme mu, ale musíme jej v tuto chvíli respektovat," zdůrazňuje mluvčí Viktorie.

Zatímco Plzeň s Teplicemi hrají semifinále, od 14:00 je na pořadu odložený duel čtvrtfinále Olomouc - Slavia.

Reklama

Související témata: