Hlavní obsah

Poláci si tak věřili, že nepřijeli ani na trénink, říká Pešír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pátečního zápasu kvalifikace na EURO 2024 nastupovala polská reprezentace s jistotou. Naši sousedé vkládali naději do nového trenéra Fernanda Santose a na český tým si podle všeho velmi věřili. Hned ze začátku zápasu ale inkasovali dva góly, na které už nedokázali odpovědět a domů odjížděli s prázdnou. Chování polského týmu komentoval v pořadu Přímák na webu Sport.cz manažer české fotbalové reprezentace Tomáš Pešír.

Tomáš Pešír o chování polské reprezentace na kvalifikačním zápase na EURO 2024Video: Sport.cz

 
Článek

Bývalý fotbalový útočník strávil v Polsku tři a půl roku během svého angažmá v týmech Jagiellonia Białystok a Górnik Łęczna. „Měli jsme informace, že uvnitř týmu pořád není chemie. Věděli jsme, že se jim rozpadá obrana i záloha," říká Pešír, který má dodnes kontakty v Polsku a porovnává kondici polského týmu s tím českým. Česká reprezentace byla podle jeho slov totiž téměř kompletní, chyběli pouze Patrik Schick, Michal Sadílek, David Zima a Tomáš Kalas. „Proto jsem doufal, že budeme lepší, což se nakonec potvrdilo," říká manažer.

Přesto, že podle Pešírových informací nebylo v týmu soupeře vše v úplném pořádku, polští reprezentanti poněkud podcenili předzápasovou přípravu. „Před utkáním je vždy oficiální trénink, Poláci si tak věřili, že na něj ani nepřijeli. To byl takový první signál, že se cítí v pohodě. Během zápasu jsem polskou lavičku nesledoval, hned ze začátku přišly dvě bomby, díky kterým jsem byl v euforii," vysvětluje bývalý reprezentant v pořadu Přímák.

„Vždy se snažím komunikovat s lidmi z protější asociace, ale s Poláky jsem nebyl v kontaktu vůbec. Po zápase přišel v rychlosti Santos podat ruku Šilhavému a pak zmizel," komentuje Pešír pozápasové chování soupeře a dodává, že polský tým se pravděpodobně po prohře obával reakce médií.

Reklama