Hlavní obsah

Překvapivý lídr jde na Real. Hrají nejlepší fotbal v La Lize, říká soupeř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do sezony nešli s velikášskými ambicemi, stačila by klidná záchrana. Ale Girona zatím ohromuje fotbalové Španělsko a po sedmi kolech vede tamní La Ligu. V sobotu ji čeká střet o první místo s Realem, čeká se exkluzivní bitva. „Tabulka říká, že jsou lepší než my, Barcelona nebo Atlético po prvních kolech. Můžou hrát o to, aby se drželi v blízkosti špičky, zvlášť když nehrají evropské poháry, což je pro velké kluby problém. Budeme muset ze sebe vydat to nejlepší,“ prohlásil o rozjetém soupeři trenér Realu Carlo Ancelotti.

Foto: Profimedia.cz

Gólová radost fotbalistů Girony.

Článek

V minulé sezoně skončila Girona desátá, na sestupové místo měla náskok devíti bodů. Její kádr opustili důležití hráči jako záložník Oriol Romeu, šutér Taty Castellanos, křídelník Rodrigo Riquelme nebo stoper Santi Bueno. Velké ztráty se ale v úvodu neprojevují, Girona válí, i když zůstává ve španělských reáliích relativně nízkonákladovým klubem, když má platovou hladinu nastavenou na 52 milionů eur (1,26 miliardy korun), zatímco třeba Real na 727,45 milionu (17,7 miliardy korun).

Mužstvo bylo ale dobře doplněno, hraje aktivně a atraktivně. Září devatenáctiletý křídelník Sávio, jenž přišel na hostování z Troyes, daří se útočníkovi Artemu Dovbykovi, akvizici z ukrajinského Dnipra-1. Celkově je tým dobře namixován a nebezpečí hrozí z mnoha směrů. Vždyť o osmnáct gólů se podělilo jedenáct různých střelců.

„Hrají nejlepší fotbal v soutěži. Je těžké proti nim hrát, ale krásně se na ně kouká,“ prohlásil záložník Ramon Terrats z Villarrealu, tedy soka, kterého Girona naposledy porazila. Sezonu začala remízou na půdě Realu Sociedad, dále přemohla Getafe, Sevillu, Las Palmas, Granadu, Mallorku a Villarreal. Není to nějak brutální los, na druhou stanu tři z těch týmu hrají poháry (Sevilla a Real Sociedad Ligu mistrů, Villarreal Evropskou ligu).

„Víme, že to není normální,“ přitakal záložník Girony Aleix García. „Víme, že bude těžké v tom pokračovat. Musíme si to užít, dokud to jde,“ přidal jeho skoro jmenovec obránce Eric García. Euforie v katalánském klubu může být, zároveň je tlumená. „Je za námi sedm kol, ne osmatřicet,“ shrnul věcně trenér Míchel.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.