Hlavní obsah

Bůh je zpátky. Neuer poprvé trénoval s týmem, Bayern mu chystá dárek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zavázal si kopačky, nasoukal se do růžového rozlišováku a vyrazil na trénink. Manuel Neuer na ten den čekal 10 měsíců, dočkal se ve čtvrtek. Brankář Bayernu Mnichov potrénoval s týmem poprvé od chvíle, co si loni v prosinci zlomil nohu. Kdy by mohl zase chytat? „Je to jen otázkou dnů,“ naznačil Christoph Freund, sportovní ředitel Bayernu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Manuel Neuer na starším snímku.

Článek

„Nejlepší zpráva dne. Bůh je zpátky.“ I tohle psali fanoušci Bayernu na sociálních sítích. Neuerův návrat se oddaloval, během dlouhé rekonvalescence přišly komplikace. Teď už je ale definitivně zpátky.

Ve čtvrtek podstoupil brankářský dril s parťáky Svenem Ulreichem a Danielem Peretzem a pak i se zbytkem týmu. Rozdával úsměvy a čišelo z něj nadšení. „Skvělý pocit! Je fajn být zase na hřišti,“ vyznal se 37letý Neuer, jenž s Bayernem vyhrál 11 titulů.

Má za sebou pekelné časy. Na loňském mistrovství světa s Německem vypadl už ve skupině a před Vánoci si během lyžování zlomil nohu. Bayern se bez brankáře číslo jedna a kapitána na jaře trápil, jedenáctý titul v řadě urval až po nerváku v posledním kole.

Zkraje srpna Neuerovi odstranili zpevňující šrouby z nohy a tři týdny nato si poprvé zatrénoval s brankáři Bayernu. Novou sezonu rozchytal 35letý veterán Ulreich a mnichovské partě se daří: bez porážky vede bundesligu a Ligu mistrů načala výhrou 4:3 ve šlágru s Manchesterem United. Náhradník Peretz, jenž přišel na konci léta z Maccabi Tel Aviv, se dostal na plac zatím jen v jednom zápase německého poháru.

Trenér Thomas Tuchel by mohl brzy ukázat už i na Neuera: v Bavorsku se mluví o tom, že by mohl poprvé chytat po říjnové reprezentační pauze. A pokud všechno půjde hladce, mohl by prodloužit smlouvu, která mu vyprší po této sezoně. Podle magazínu Kicker by měl nový kontrakt dostat taky Ulreich, jenž se prý dokáže smířit i s pozicí Neuerova náhradníka.

Reklama

  1 : 2 Slovácko - Sparta 1 : 2 49. min Živě
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.