Hlavní obsah

Adebayor: Proti Tottenhamu jsme museli bojovat až do konce

Útočník fotbalistů Arsenalu Londýn Emmanuel Adebayor po utkání 18. kola anglické Premier League proti Tottenhamu přiznal, že se pro vítězství domácí hodně nadřeli. Kanonýři nakonec získali tři body za výhru 2:1 i díky vedoucímu gólu reprezentanta z Toga. „Byl to těžký zápas, v první půli to bylo hodně složité,“ řekl Adebayor, který byl po utkání vyhlášený mužem zápasu.

Článek

Domácí sice nakonec slavili výhru, ovšem kdyby ve druhém poločase hostující útočník Robbie Keane proměnil za nerozhodného stavu 1:1 penaltu, zápas mohl skončit úplně opačně. Jen díky úspěšné hlavičce Bendtnera tak mohli domácí fotbalisté včetně Tomáše Rosického po skončení utkání zvednout ruce nad hlavu.

„Otevřeli jsme skóre, ale Tottenham si vedl velice dobře a vrátil se do hry. Vyhráli jsme a to je to nejdůležitější. Pro výhru jsme se ale museli hodně nadřít,“ řekl třiadvacetiletý útočník Arsenalu, který tři minuty po poločase otevřel skóre utkání.

„Dnešní utkání bylo o tom bojovat až do úplného konce, a my jsme to museli našim fanouškům dokázat. Určitě to pořádně oslavíme, ale musíme se soustředit a vyhrát co nejvíce utkání to půjde,“ řekl odhodlaně na stránkách goal.com Adebayor.

Další hrdina utkání, domácí brankář Almunia, po zápase přiznal, že úspěch jeho vychytané penalty tkvěl spíše v intiuci, než že by věděl jak Kean zahrává pokutové kopy. „Šlo spíše o domněnku. Je to intuice, štěstí, často to neprovádím,“ řekl ke svému zákroku Almunia.

Reklama